Zatvori

Kako povećati uključenost korisnika na društvenim mrežama?

Povećanje uključenosti korisnika na društvenim mrežama od iznimne je važnosti – što su više korisnici uključeni, objave postižu veći doseg. Postoji nešto još važnije od dosega, a to je stvaranje zajednice i vjernih pratitelja. Vjerni će pratitelji rado besplatno promovirati brend kojeg prate na društvenim mrežama te će ga braniti svim svojim snagama.

“Build it, and they will come” only works in the movies. Social Media is a “build it, nurture it, engage them, and they may come and stay.”
Seth Godin,

Kako biste povećali uključenost korisnika, poslužite se sljedećim metodama:

1.Pratite trendove

Objavljivanje trendova i novosti iz vašeg područja svrstava vas u skupinu koja ima znanje i poznaje tržište, kao i promjene koje se na njemu neprestano javljaju. Svi vole saznati novosti i inovacije koje prate određenu nišu.

2. Postavljajte pitanja

Naviknite svoje pratitelje na pitanja. Možda nećete već pri prvom pokušaju dobiti komentare, ali nakon nekog vremena vaši će se pratitelji naviknuti na ovakve objave i sudjelovat će u njima.

postavljanje pitanja na društvenim mrežama

3. Zatražite ih da učine ono što vi želite

Pratitelje je potrebno usmjeriti i zatražiti od njih da učine ono što vi želite. Iskušajte provjerene metode social media managera koji traže svoje pratitelje da označe/tagiraju prijatelje koji će im platiti pivo, s kojima žele ići na putovanje…

Za ovu je metodu potrebno djelomično uključiti i tim koji vodi društvene mreže jer su pratitelji teški na komentiranju objava koje nemaju prethodnih komentara. Napišete li nekoliko komentara, lakše će se “zavrtjeti” rasprava.

4. Budite redoviti u objavama

Pokušajte planski izraditi objave i naučiti svoje pratitelje da one izlaze u točno određeno vrijeme. Nama se kao izvrsno pokazalo vrijeme ujutro u 10:20 (prije marende) i uvečer između 18 i 19 sati, no vi ćete morati otkriti koje je vaše idealno vrijeme za objavljivanje. Više o vremenu objavljivanja možete pronaći ćete u blog objavi Najbolje vrijeme za objavu sadržaja na društvenim mrežama

“If what you are doing doesn’t add value, they won’t listen to you.”
Marcus Sheridan

5. 80% informativnih i 20 % prodajnih objava

Ne pretjerujte s brojem prodajnih objava jer njima zapravo odbijate pratitelje, dok s informativnim objavama privlačite njihovu pažnju i zadržavate ih. Jasno vam je da je potrebno imati određeni broj pratitelja koji će se uključiti u objave kako biste nešto uistinu i prodali?

6. Povećajte broj objava s videosadržajem

Poznato je da videosadržaj povećava uključenost korisnika. Oku je privlačniji, a njime je mnogo jednostavnije objasniti/opisati proizvod ili uslugu.

Više o videomarketingu možete pronaći u blog objavi Videomarketing kao način privlačenja klijenata

videosadržaj za društvene mreže

7. Koristite analitičke alate

Jedino na ono što možemo mjeriti možemo i pravilno utjecati. Ovo pravilo vrijedi i za društvene mreže. Analizirajte koje su objave uspješnije, identificirajte ključ njihova uspjeha te nastavite objavljivati u skladu s donesenim zaključcima.

Više o analitičkom alatu Facebooka pročitajte na poveznici: Facebook Page Insights Analitika

8. Koristite sve mogućnosti objava

Društvene mreže pružaju različite mogućnosti objava. Za primjer ćemo uzeti Facebook na kojemu možete postavljati fotografije, videosadržaj, ankete, poveznice s weba, događaje, video uživo, oglase za posao, popuste i ponude… Iskoristite različite opcije i bit ćete zanimljiviji publici te će se ona spremnije uključivati u vaše objave.

Kako biste prospješili uspješnost objava pročitajte blog objavu Kako do uspjeha na društvenim mrežama

9. Organizirajte nagradne igre ili kvizove

Svi se vole igrati, a kada su u igru uključene i zanimljive nagrade, uključenost korisnika može samo rasti. Pripazite na Facebook smjernice te hrvatske zakone prilikom organizacije Facebook nagradnih igara ili kvizova. Za više informacija pročitajte Pravila Facebook nagradnih igra ili natječaja.

“Just be nice, take genuine interest in the people you meet, and keep in touch with people you like. This will create a group of people who are invested in helping you because they know you and appreciate you.”
Guy Kawasaki

Izbjegnite pogreške na društvenim mrežama tako što ćete pročitati objavu Najčešće pogreške na društvenim mrežama. 

društvene mreže

Služeći se navedenim metodama zasigurno ćete povećati uključenost korisnika u svoje objave. Budite marljivi i uporni, rezultati neće izostati. Ponekad je potrebno više od godinu dana da društvena mreža postane zanimljiva i da se korisnici počnu uključivati u objave. Ako je sve navedeno previše za vas, obratite se nama.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram