Zatvori
Poslovni Puls
07/03/2019

Tesla će napokon predstaviti Model Y - "crossover SUV" o kojem se dugo špekuliralo

Nakon brojnih glasina i dugog čekanja, Tesla će konačno otkriti svoj Model Y.  Elon Musk je u nedjelju objavio kako će tvrtka 14.ožujka u LA Design Studiou u Hawthorneu u Kaliforniji predstaviti svoj crossover SUV, što ga čini petim modelom tvrtke.

 

„Osobno me najviše uzbuđuje proizvodnja Tesla kamiona"

Izvršni direktor Tesle izjavio je kako će Model Y biti oko 10 posto veći od Modela 3, cijena će mu biti oko 10 posto viša te će imati nešto manji domet. Također će 75 posto izgradnje i dizajna Modela 3 bit će slično Modelu Y, a crossover SUV će se proizvoditi u Gigafactory 1 u Nevadi.

Isto tako, crossover SUV će imati uobičajena vrata umjesto onih vertikalno otvarajućih krilatih vrata kao što su na Modelu X. Više pojedinosti i detalja o cijenama bit će naknadno objavljene. Nakon prošlotjedne konačne objave Modela 3 za cijenu od 35 tisuća $, koju je Musk već godinama obećavao, kreće predstavljanje Modela Y. U nedjelju, Musk je također dodao i kako će Tesla ove godine pokazati i svoj kamion s poluprikolicom čiji je prototip bio viđen već prošle godine tijekom testiranja u Salt Lake Cityju u Utahi.

Iako je predstavljanje Modela Y sve bliže, ono što stvarno golica Muskovu maštu jest proizvodnja kamiona. „Osobno me najviše uzbuđuje proizvodnja kamiona Tesla. Možda je to za većinu ljudi previše futuristički, ali ja mu se veselim.“, objavio je Musk.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram