Zatvori
Zambelli-Brand-Design-Bora-Bora-Sugaration-Station-Photograph-3 (1)
Foto: Zambelli-Brand-Design-Bora-Bora-Sugaration-Station-Photograph-3 (1)
Poslovni Puls
28/02/2019

Hrvatski dizajn potpisuje franšizu pića koja se širi Arapskim poluotokom

Riječki studio Zambelli Brand Design, poznat po brendiranju jedne od najpoznatijih hrvatskih franšiza, Surf'n'Fries, započeo izvoz na Bliski istok, kreirajući novi vizualni identitet za atraktvan lanac juice barova iz Kuvajta. Anja Zambelli Čolak autorica je i novog zaštitnog znaka nautičke akademije Yachting in Croatia, koji je ovog tjedna uvršten među najbolje svjetske logotipe.
Dizajn s hrvatskim potpisom odnedavno se širi sektorom hrane i pića na Bliskom istoku: od Kuvajta preko Katara do Bahraina, te uskoro i Saudijske Arabije.

 

Naime, Riječanka i vlasnica studija Zambelli Brand Design, Anja Zambelli Čolak, autorica je
vizualnog identiteta za mladi franšizni lanac neobičnih pića - Bora Bora iz Kuvajta – kojem je izradila kompletnu brending strategiju.

- Vjerujemo da je snažan vizualan identitet gotovo jednako važan kao i proizvodi koje prodajemo. Zambelli Brand Design nas je odlično usmjerio u razumijevanju naše publike, pomogao nam unaprijediti iskustvo kupaca te kreirao naše standarde u dizajnu i opremi, kazao je osnivač Bora Bora franšize, Abdullah Almudhaf.

Inače, priča o zanimljivom konceptu Bora Bore započela je gotovo slučajno, kada je u neobaveznom razgovoru mladih Kuvajtskih poduzetnika prepoznat novi potencijal na arapskom tržištu. Ideja se temelji na dvije velike tradicije Bliskog istoka: juice barovima s prirodnim voćnim sokovima te velikoj strasti prema slatkišima. Bora Bora je spojila te dvije stvari u novu ponudu s potpuno otkačenim napicima u svim zamislivim bojama i okusima, te uz dodatke kao što su gumeni bomboni, lizaljke, čokolada, pa čak i kokice. U kratkom roku, Bora Bora je eksplodirala na tržištu kao nova Instagram atrakcija, prvenstveno među mladima u potrazi za novim iskustvima.

- Anjin studio je pružio uslugu na svjetskom nivou te pripremio naš brend za daljnje širenje na tržištu, tako da smo našu franšizu mogli predstaviti u najboljem svjetlu u tri različite zemlje. Naš novi brand ulijeva povjerenje i podjednako privlači i kupce i investitore, dodao je Almudhaf.
Projekt Bora Bore ipak nije prvi put da je neki Anjin brend otputovao u bijeli svijet. Kreirala je vizualni identitet i za najpoznatiju hrvatsku franšizu – Surf'n'Fries – još jedan riječki proizvod koji je već poznat po svom internacionalnom uspjehu. U domaćim granicama njezine se radove prepoznaje kroz brending zvučnih imena poput HNK Rijeke, Franele, Doma zdravlja Primorsko-Goranske županije, Pika, Kishe, restorana JIST i Barbieri’s, te mnoge druge.

- Da bi se razvio lanac objekata koji uvijek nudi isto iskustvo proizvoda i usluga, ugovaratelji franšize moraju slijediti niz pravila u poslovanju, gdje je vizualni identitet njegov središnji dio. Svaki detalj mora biti dosljedan i to je za nas dizajnere poseban izazov. Veseli nas što se sada polako javljaju i drugi franšizeri s Arapskog, jer se radi o drugačijem kulturološkom okruženju koje je uvijek zanimljivo otkrivati, zaključila je Zambelli Čolak.

Logotip za Yachting in Croatia među najboljima u svijetu

Dodatna „svjetska“ vijest iz Zambelli Brand Design studija je najnovije stručno priznanje. Naime, logotip koji je Anja Zambelli Čolak dizajnirala za nautičku akademiju Yachting in Croatia uvršten je u najprodavaniju svjetsku knjigu o grafičkom designu logotipa LogoLounge, 11. izdanje za 2019. godinu.

- Velika je čast biti prepoznat od stane najvećih stručnjaka u području dizajna i biti izabran iz baze koja broji preko 40.000 logotipa dizajn studija iz čitavog svijeta, kazala je Zambelli Čolak.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram