Zatvori
Poslovni Puls
11/10/2018

Proper Twelve – Conor McGregorov viski koji bi mu trebao donijeti lijepu zaradu ili možda ipak ne?

Conor je svoj proizvod prvi put predstavio na Instagramu, gdje je otkrio kako ga je djed inspirirao na taj posao te kako je uvjeren da će se vrlo brzo uključiti u borbu s najpoznatijim brandovima tog pića, poput irskog Jamesona, koji trenutno drži većinu tržišta u njegovoj domovini.

https://www.instagram.com/p/BoVCg1eAbNe/?utm_source=ig_embed

Nakon što je MMA zvijezdi bilo zabranjeno ime “Notorious” zbog vlasničkih prava, on je vrlo brzo pronašao novo, a to je “Proper Twelve”. Objasnio je da je ime nastalo od toga što ga je stvorio pravi Irac rođen i odrastao u četvrti imena Dublin 12.

 

Pomutnja oko tweeta

Conor je veliki majstor marketinga i promocije svojih borbi, pa tako i svoga pića. Kako bi što bolje promovirao svoj viski sa što manje uloženog novca uglavnom se koristi guerilla marketingom. Prva kampanja bila je kada je UFC objavio da će press konferencija za borbu protiv Khabiba biti zatvorena za navijače te da će na njoj prisustovati samo novinari.

Conor je potom sa svojim tweet-om stvorio opću pomutnju, a ka potom sve objasnio:

Najprije je napisao:

“Press konferencija će biti otvorena za javnost.”

Da bi zatim vrlo brzo dodao:

“Karta za ulazak je boca Proper viskija. Ako imaš dvije borce, moći ćeš preskočiti red i odmah ući. Moji vojnici će biti na ulazu i brinut će se da se ova politika striktno provodi. Budite u Radio City Hallu na press konferenciji za UFC 229.”

 

Proper Twelve, novi sponzor UFC-a

Slijedeći guerilla pothvat bio je kad je na konferenciju za borbu donio Proper Twelva-a za sve, pa čak i za Khabiba. Po ulasku na konferenciju Conor je rekao:

„“‘Proper Twelve’ viski od prave irske životinje. Gotovo da mi nisu dali da unesem ovu bocu, ali sam to predvidio, da mi neće dopustiti… pa sam se pripremio. Donio sam i ovu malu unučicu sa sobom, imam mnogo aseva koje skrivam u rukavu. Također sam donio i svoj pojas prvaka jer sam znao da neće donijeti moje pojaseve ovdje”, počeo je Irac pa nastavio:

“Molim nekoga da mi da nekakvu šalicu ili čašu, kako bih mogao nazdraviti s ovom finom gospodom. Ako ne dobijem čašu, morat ću početi piti iz boce. A kada boca bude prazna, znate kakav sam kada popijem. Stoga, netko otraga…molim vas plastičnu čašu.”

“Plastičnu čašu? Zašto ne Dana? Pa to je najbolji viski, moramo nazdraviti! To je najbolji irski viski koji možete kupiti na tržištu, a ne ono sranje od Jamesona. Ne ono nekvalitetno sranje od Jamesona, od sada pijemo samo ‘Proper Twelve'”, vikao je “Notorious” u deliriju.

Natočio je viski i ponudio Whitea, ali i Nurmagomedova. Htio je nazdraviti Khabibu jer je upravo u četvrtak bio njegov rođendan. Rus je kao vjernik (musliman) odbio piće odgovorivši kako nikada “ne pije to sranje…”

“Zašto ne piješ? Moraš probati! Rođendan ti je!”, inzistirao je McGregor.

Na kraju press konferencije Dana White je potvrdio da je “Proper Twelve” službeni sponzor UFC-a.

 

Kakve su prve recenzije i cijena?

Conorov viski, sad je dobio i svoju web stranicu: https://properwhiskey.com/.

Iako nam je do sada slikama i video zapisima Conor pokušao ukazati na to da on sam proizvodi taj viski, preko web stranice smo saznali da je u pitanju viski irske kompanije Bushmills, koja viskije radi još od 1608. godine. Cijena viskija ovisi o tome gdje se nalazite i kakvi su državni nameti na alkohol, tako smo uspjeli saznati da u Irskoj, boca Proper Twelva košta 39 funti, dok se u SAD-u može naručiti i za 25$. Što se tiče kvalitete viskija, mnogi su pokušali ukazati na to viski i nije baš najviše kvalitete, al treba uzeti u obzir da viski nije najviše cjenovnog ranga.

Pogledajte recenziju eksperta:

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram