Zatvori
Poslovni Puls
02/10/2018

Tesla je uspjela ostvariti možda i preambiciozne ciljeve, istog tjedna kad je Elon najavio napuštanje predsjedavajuće pozicije

Najveća vijest ovog tjedna, povezana s tvrtkom Tesla, bila je ona o tužbi protiv Elona Muska. Postignutom nagodbom Musk mora platiti 20 milijuna dolara kazne i odstupiti kao predsjednik Tesle na 3 godine, no ipak će ostati glavni izvršni direktor tvrtke. Zbog ove loše vijesti, dobra vijest o Teslinom postizanju cilja da proizvede 50 000 vozila Modela 3 tijekom trećeg tromjesečja 2018. godine ostala je ne primijećena.

 

Hoće li takva proizvodnja biti dovoljna da tvrtka bude profitabilna?

Naravno, navedeni broj proizvedenih vozila nije služben i vjerojatno neće biti ni poznat još neko vrijeme, no postizanje zacrtanih ciljeva vrlo je važno za tvrtku kao što je Tesla kako bi ostala i dalje profitabilna i održiva u godinama koje dolaze.

Pitanje je hoće li takva proizvodnja biti dovoljna da tvrtka bude profitabilna? Tesla tvrdi kako će to biti dovoljno i da u ovom trenutku neće biti primorani podizati još novca, dok se drugi s njima ne slažu. Ako je to istina, proizvodnja Modela 3 bi trebala tvrtki olakšati podizanje novca po puno pogodnijim uvjetima.

Baš sada kada se sav trud napokon isplatio, Musk se suočava s poniženjem jer će naredne tri godine biti smijenjen kao predsjednik Tesle, te će Teslin odbor kontrolirati njegovu komunikaciju s drugima što je bio još jedan od zahtjeva SEC-a (Security and Exchange Commission-a).

Ispostave li se brojevi proizvodnje točni, tada će Musk zasigurno imati razloga biti ponosan jer moguće je da kompanija, oko koje se toliko trudio i radio da bi se izgradila, dugo vremena bude prisutna na tržištu.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram