Zatvori
Poslovni Puls
04/09/2018

5 skrivenih dragulja za foodije u Zagrebu

Kada nam netko dolazi u posjet u Zagreb iz nekog drugog mjesta Hrvatske ili inozemstva, uvijek nastojimo pronaći neko autentično mjesto za hranu da mu ostane u ljepšem sjećanju. Iako smo sigurni da svatko ima svoje favorite, mi ćemo ovdje navesti 5 naših "go to" mjesta za koje naši gosti uvijek kažu "eh da mi je sad pojest..". Unaprijed upozoravamo da je lista subjektivna, a ako imate nekih svojih prijedloga i "go to mjesta" definitivno nam javite. Idući tjedan izlazi top 5 mjesta za foodije u Splitu!

 

Grill TT

Ul. Jurja Šižgorića 7, Zagreb

Jedna marketinška kampanja na Facebooku sa porukom "Možeš li ga pojesti?" i slikom vrlo lijepog burgera, postala je početak jednog dugogodišnjeg "love and hate" odnosa. Love jer je burger više manje savršen, hate jer apsolutno prečesto idemo tamo. Mekano pecivo, mekano, sočno i fino meso, kvalitetni sastojci, karamelizirani luk, hrskava slanina, rastopljeni sir. Ovaj burger stvarno ima sve. Probali smo više manje sve burgere u Zagrebu i ponuda je zbilja široka, ali Grill TT je mjesto na kojem svako koga smo tamo doveli kaže "U životu ovako dobar burger nisam probao".  P.S. Tko uspije sam pojest Double Fitness XXL Burger, neka nam pošalje svoj C.V. na kontakt@poslovnipuls.com.

 

La Štruk

Skalinska ul. 5, Zagreb

Prvi put kada smo čuli da postoji "štruklarnica" u Zagrebu koja radi vrhunske štrukle i zove se "La Štruk" mislili smo da se netko šali. Kada smo prvi put došli u La Štruk da probamo te štrukle, shvatili smo da ekipa misli ozbiljno. Štrukli sa tartufima, orasi i med, borovnica, obični, dimljena paprika, sve smo probali i zbilja je teško odlučiti koji su najbolji štrukli. Vjerujte nam, samo odite tamo!

 

R&B Food

Puljska ul. 9, Zagreb

Ovaj festival ukusnog mesa je naša "go to" destinacija za ručak sastanke. Kada netko pojede nešto ovako dobro, sastanak ne može proći loše. Probali smo chicken wings, baby back ribs sa Jack Daniels umakom, ali daleko najbolja stvar koju smo tamo pojeli je "R&B Rebro Boškarina". Rebro Boškarina je plata za dvoje koje sadrži pečene krumpiriće , grah, salatu i lepinje, a glavna zvijezda plate je ukusno rebro od boškarina. Prvi put kad je meso skliznulo sa boškarina i došlo do naših nepca, najbolji komad hrane koji smo ikad imali u ustima. Kapa dolje R&B.

 

Flap Jacks

Rudeška cesta 160C, Zagreb

Flap Jacks izraz još se i koristi kao američki način izrade palačinki, ali u Zagrebu on je sinonim za najfinije palačinke koje smo do sada probali. Iako diljem Zagreba ima mnogo palačinkarcnica sa zbilja dobrim palačinkama, način izrade tijesta, balans sastojaka te zbilja šarolika ponuda kombinacija nas je učinila regularnim gostima. Velike pohvale za Flap Jacks osim dizajna prostora idu i za cijene sastojaka i pića, jer sugar overdose u ovoj palačinkarnici će vas koštati 10-15 kuna manje nego u ostalim mjestima u Zagrebu.

 

Magazinska Klet

Magazinska ul. 7, Zagreb

Magazinska Klet naš je 5. pick na ovoj listi jer je jednostavno, najbolji roštilj u Zagrebu. Više je vrsta roštilja, od onog kojeg amaterski složite u prirodi, preko onih u vikendicama, uz more, na balkonu, pa sve do onih profesionalnih. Čak i tu postoji izbor: američke, sarajevske, zagorske i svakojake druge recepture draškaju vam nozdrve, a tada sa strahopoštovanjem se sjetite njega, gotovo opjevanog, epskog leskovačkog roštilja. Prvo malo mazalica sa kajmakom, pa pljeskavice, ćevapi, pečeni krumpir i gljive, šopska salata. Nevjerojatne su i jako niske cijene plata, za 70ak kuna po glavi 4 krupnija momka mogu se najesti i napiti kao kraljevi.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram