Zatvori
Poslovni Puls
06/08/2018

Hrvatska dobiva Prvi Festival hodanja!

Manje od mjesec dana ostalo je do važnog sportskog događanja koje će se po prvi puta održati u Hrvatskoj! Prvog i drugog rujna, u organizaciji Turističke zajednice Ličko-senjske županije održat će se Prvi Hrvatski festival hodanja.

 

Festivali ovakvog tipa izuzetan trend u svijetu

Velik je to događaj za cijelu Hrvatsku jer su Festivali ovakvog tipa izuzetan trend u svijetu, a osim popularnosti krasi ih i masovnost jer je hodanje aktivnost koja sve više dobiva na važnosti i profesionalnosti. Zbog toga neki od svjetskih Festivala okupe i do pedeset tisuća hodača.

Prvi Hrvatski festival hodanja će se održati u Gospiću i Otočcu, pri čemu će svaki grad osigurati dvije rute – kraću i dužu.

Prvi rujan rezerviran je za Gospić gdje će svi prijavljeni „šetači“ savladavati dvije staze od 23 i 30 kilometara simbolično nazvane Tesla. Nakon toga, drugog rujna, manifestacija se seli u Otočac na staze imena Gacka - kraću stazu od 18 km te najdužu i najzahtjevniju stazu od čak 34 kilometra.

Dobrobiti profesionalnog, ali i rekreativnog hodanja su brojne, a jedna od najpoznatijih činjenica jest ona da svakom minutom koju potrošite hodajući, možete produžiti svoj život za jednu i pol do dvije minute! Izvrstan je to motiv za sve koji žele nešto dobro napraviti za svoje zdravlje, ali se i dobro provesti te uživati u netaknutoj prirodi, da postanu sudionici Prvog Hrvatskog festivala hodanja.

Rok za prijave je 28. kolovoz, a uz kotizaciju dolaze i službene majice, startni brojevi, voda, voće pa čak i prijevoz između dva grada (za kotizacije za dva dana)!

Na Vama je samo da ponesete dobru volju, zagrijane nožice i cipele pravog broja i dođete provesti dva dana u dobrom društvu, uz fizičku aktivnost i prekrasan lički krajolik.

Službena Web stranica manifestacije:

http://www.croatiawalk.com/

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram