Zatvori
Poslovni Puls
30/07/2018

Disney u lovu na Netflix i Amazon, ponudili su 71.3 milijarde dolara za Fox!

Disney je ponudio 71.3 milijarde dolara za preuzimanje Foxa, a ako se to dogodi, Disney će doći u vlasništvo Simpsona, Family Guya, Planeta Majmuna, Aliena, Predatora, Titanica, Avatara...

Dva giganta industrije, Disney i Comcast bore se za preuzimanje Foxa, a glavni je razlog internet streaming. Filmovi i ostali zabavni sadržaji ponuđeni od strane Netflixa, Amazona i Hulua iz dana u dan rastu, a što smanjuje popularnost kablovskih televizija.

 

Tko su glavni 'igrači'?

Vlasništvo nad Foxom dalo bi Disneyu vlasništvo nad već navedenim sadržajima, a uz to, Fox je vlasnik 30% udjela u Hulu, što bi Disneyu osiguralo većinsko vlasništvo jednom od rijetkih Netflixovih konkurenata, posebno s obzirom na to da Disney isto tako posjeduje 30% vlasništva.

Kakvo je stanje na Američkom tržištu? Tu je nekoliko glavnih igrača, AT&T, tvrtka koju svi povezuju s telekomunikacijama, preuzela je nedavno Warner Bros, HBO i Turner. Disney bi mogao preuzeti Fox, a tu je i Comcast koji se želi uključiti u borbu za Fox.

Grafika: Fortune

Tu su još Netflix i Amazon, koje navedene tvrtke žele ugroziti, ali oni su još uvijek daleko ispred. Zanimljivo je kako se ozbiljnije u utrku još nisu uključili Apple, Facebook i Google.

Već smo pisali i o Netflixu koji će za kreiranje sadržaja i originalnog programa ove godine potrošiti 2 milijarde, a više o tome možete pročitati ovdje.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram