Zatvori
Poslovni Puls
08/07/2018

Mediji jučer pisali o Hrvatskoj više nego su ukupno u zadnje tri godine!

Pobjeda Hrvatske reprezentacije donijela je više spominjanja Hrvatske u stranim medijima nego što se ukupno spominjala u zadnje tri godine!

Naša je reprezentacija pobjedom nad Rusijom donijela više promocije države nego bi ijedna plaćena kampanja, medijski interes vezan uz našu reprezentaciju je ogroman.

 

Broj spominjanja više od 100.000!

Mediatoolkit je objavio kako je naša reprezentacija spomenuta u stranim medijima 118.482 puta na dan utakmice s Rusijom. Ogroman je to publicitet koji će svakako pomoći u promociji naše države.

Podsjetimo i kako se spominju velike brojke vezane uz Svjetsko prvenstvo, a treba istaknuti kako se očekuje da će naše gospodarstvo zaraditi više od 2 milijarde kuna radi nastupa reprezentacije, kada tome pribrojimo vidljivost u stranim medijima i potencijalne nove turiste, ali i povećanje od 20% u prodaji televizora, 10% u prodaji piva...

Na ovim je brojkama jasno vidljivo koliko sport može pridonijeti samom gospodarstvu, a treba istaknuti i kako će broj spominjanja u medijima jako rasti budući da smo u samoj završnici i među četiri najbolje reprezentacije u svijetu.

 

Zanimljive kampanje

Jednu od zanimljivijih kampanja nakon pobjede s Rusijom definitivno je prezentirala ekipa iz Pipi. Oni su postali brend od koga se očekuju ovakve kreativne i zanimljive objave.


Bit će zanimljivo hoće li se u oglašavanje uključiti i farmaceutska industrija, jer nakon svih ovih utakmica i ludih završnica, definitivno nam svima trebaju tablete za smirenje. Termin je idealan.

 

OVDJE pročitajte još i sve brojke vezane uz Svjetsko prvenstvo!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram