Zatvori
Marijan Palić
09/06/2018

Kako je Emmezeta provokativnom kampanjom privukla pozornost?

Sex prodaje, još 1971. godine stjuardesa National Airlinesa pogledom zavodi čitatelje, “Ja sam Cherly”, a ispod slike piše: “Poleti sa mnom”. Godinu dana nakon tog oglasa, broj putnika National Airlinesa porastao za 23%.

Pisao sam o tome u kampanji Hopa-Cupa, ali nikako nisam očekivao da će se tako oglašavati Emmezeta. Brend koji je na prvu komunikacijski dosta korporativan i zatvoren, odlučio se na ovako zanimljivu kampanju. Iznimno hrabar potez koji ih je izdvojio od ostalih.

U dva oglasa, u kojima se aludira na sex, Emmezeta prodaje svoje proizvode. Ormare i TV uređaje.

Iza kampanje stoji i suradnja s News Barom, koji je poznat po kreiranju kvalitetne satire. Čini se da je kampanja pogođena, budući da je video oglase na Youtube kanalu Emmezete pogledalo 154.000 ljudi, no koliko se to vratilo u prodaji nije poznato.

Na Facebooku su rezultati još bolji, video "Kako reagira prosječna hrvatska obitelj kada sazna da im je sin gay?" pogledalo je 631.000 ljudi, dok je video "Koliko je centimetara potrebno da zadovolji prosječnu hrvatksu obitelj?" pogledalo 402.000 ljudi.

Dakle, na Facebooku je doseg bio preko milijun ljudi (koji su se možda i ponavljali), ali nema veze. Impresivno, zar ne?

U svakom slučaju, u vrijeme mnoštva oglasa koji nas 'kače' sada prije Svjetskog prvenstva, ovaj se na neki način izdvojio i osigurao Emmezeti dobar brand awareness.

Vjerujem da nas očekuje još nekoliko nastavaka ove priče u suradnji s News Barom. Kako se vama čini kampanja Emmezete? Je li previše provokativna? Podijelite svoje mišljenje s nama.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram