Zatvori
Poslovni Puls
30/05/2018

Coca Cola lansirala svoje prvo alkoholno piće – Lemon Do

Godinama se smanjuje broj ljudi koji piju gazirana i dijetna pića.

To je zasigurno jedan od razloga zašto je ovaj američki brand nakon 132 godine postojanja odlučio lansirati svoje prvo alkoholno piće.

 

Trenutno Lemon Do se može probati samo u Japanu, na otoku Kyushu.

Direktor japanske podružnice Jorge Garduno je izjavio da je ovo piće namijenjeno samo za Japan i da ne postoje planovi za izvoz u druge zemlje.

Coca Cola je naime prepoznala veliku popularnost slatkih pića s niskim udjelom alkohola na japanskom tržištu koje najviše konzumiraju mlade žene. Popularna tradicionalna pića zvana „Chu-Hi“ sadrže između 3 i 8 posto alkohola.

Coca Colin napitak Lemon-Do ima okus limuna i dostupan je u tri verzije – s 3, 5 i 7 posto alkohola u limenci od 350 mililitara. Inače, za potrebe japanskog tržišta još ranije je osmišljen napitak, Coca Cola s kavom poznat pod nazivom Coca Cola Coffee Plus.

Iako je američka tvrtka tijekom 1970-ih koketirala s proizvodnjom vina, eksperiment u Japanu je "jedinstven" prema riječima Garduna jer je kompanija direktno involvirana u prodaju alkoholnog pića.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram