Zatvori
Poslovni Puls
28/05/2018

Pogledajte genijalni video koji odaje počast "zaboravljenim" inovatorima

Mary Anderson. Alessandro Volta. Marie Van Brittan Brown. Mnogima ta imena i nisu baš poznata, međutim  svakodnevno koriste njihove izume.

Sada su ti izumitelji opjevani u pjesmama sa prikladnim animacijama.

 

https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=hQoPUB8mMpA

Anderson, Volta i Brown – izumitelji brisača vjetrobrana, električne baterije i sustava kućne sigurnosti, nalaze se među relativno nepoznatim osobama koje je Ogilvy učinio besmrtnim u ovom animiranom crtiću kojeg je naručila kemijska tvrtka Chemours povodom Mjeseca izumitelja:

Naravno, Edison je mnogo poznatiji nego László Bíró (koji je izumio kugličnu kemijsku olovku), Nancy Johnson (koja je izumila stroj za sladoled) ili Billy Cullena (koji je izumio hladnjak).

No oda za opskurne inovatore je iznimno inventivna glazbena lekcija iz povijesti.

Uglavnom započinje s našim razmišljanjem „Zašto ne znamo imena ljudi koji su izumili stvari koje svakodnevno koristimo? Zašto znamo za Teslu i braću Wright, ali nemamo ideju tko je izumio brisače vjetrobrana?“ – kaže Zach Buckner, viši copywriter za Adweek.

„Cilj našeg videa bio je obrazovati početnike i oduševiti stručnjake“ – izjavio je. Jasna inspiracija za taj komad je bio Schoolhouse Rock. S njihovim obrazovnim duhom i tonom, shvatili smo da bi senzibilnost dobro prošla“.

Što se tiče Chemours-a, „kada ih je odbacio DuPont, nitko nije vjerovao u kompaniju“ – kaže Buckner. „Danas, nekoliko godina kasnije, oni su drugu godinu zaredom imenovani tvrtkom Fortune 500.“

Radeći s animatorom Luizom Stocklerom, tim je ciljao na kapriciozni stil s „nagovještajem naivnosti“, kaže Hayley Grassetti, viši umjetnički direktor agencije.

Chemours je podijelio dvominutni videozapis, s GIF-ovima koji se usredotočuje na pojedinačne izumitelje i njihove izume, preko svojih društvenih kanala.

Kako su odabrali baš te teme?

„Počeli smo s popisom izuma koje svakodnevno koristimo, ali nismo imali pojma tko ih je stvorio: papirnatu vrećicu, kemijsku olovku, proizvođač sladoleda“ – kaže Grassetti. Willis Carrier koji je izumio klima uređaj je omiljeni, jer tko ne voli klimatizaciju?“

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram