Zatvori
Poslovni Puls
25/05/2018

Elon Musk ima razlog zašto ne pušta jeftiniji verziju Tesle Model 3 u prodaju

Teslin Model 3 nedavno je dobio novu, poboljšanu verziju, no dok su fanovi uzbuđeni zbog ove vijesti postoji i mnogo onih koji su razočarani što se kompanija fokusira na skuplje modele. Postavlja se pitanje zašto i kada će Model 3 s cijenom od 35,000 dolara postati dostupan.

 

Video: Tesla u 2018. godini

 

Proizvodnja Modela 3 minimalne cijene trenutno bi uzrokovala gubitak novca i smrt kompanije

Elon Musk ima jako dobar razlog za ovakvu strategiju, štoviše, opstanak kompanije možda ovisi o njoj. Na Twitteru je izjavio: „ Kod proizvodnje prvo morate dosegnuti ciljanu stopu i potom je ugladiti da dosegnete ciljanu cijenu. Proizvodnja Modela 3 minimalne cijene trenutno bi uzrokovala gubitak novca i smrt kompanije. Tri do šest mjeseci nakon dosezanja proizvodnje od 5000 vozila tjedno, može se početi s isporukom Tesle od 35,000 dolara te preživjeti“.

Teslini kritičari dočekali su ovu vijest kako bi napravili sliku o Tesli kao kompaniji koja je očajna za novcem. Međutim, dugotrajni pratitelji kompanije shvaćaju da se radi o prokušanoj strategiji koju Tesla provodi od svog začetka – započni s luksuznim proizvodom i potom kreni s onim dostupnijim. Ovakvu strategiju slijede i mnoge druge kompanije u, primjerice, telekomunikacijskoj i automobilskoj industriji gdje mnogi modeli započinju život kao igračke za bogate te se potom spuštaju na cjenovnoj ljestvici.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram