Zatvori
Poslovni Puls
16/03/2018

Najveća IT konferencija u jugoistočnoj Europi – SHIFT DEVELOPER CONFERENCE – najavila 7. izdanje

Uz novi vizualni identitet, preko 20 stručnih govornika koji će predstaviti najnovije tehnologije te govoriti o najaktualnijim developer temama, očekuje se kako će ovogodišnju konferenciju posjetiti preko 1.300 sudionika iz Hrvatske i regije.

 

Kada su prije sedam godina krenuli s organizacijom konferencije, Shiftovci nisu ni slutili kako će upravo zahvaljujući najvećem regionalnom okupljanju developera grad Split upisati na europsku IT kartu. Nakon prva dva izdanja, koja su više bila usmjerena na problematiku start-upova, odlučili smo napraviti zaokret i orijentirati se na stvaranje regionalne mreže usmjerene prema developerima, kaže Ivan Burazin, osnivač i pokretač konferencije koja je prošle godine u Splitu okupila 1.200 sudionika iz svih dijelova svijeta.

Ove godine, u dva konferencijska dana, 31. svibnja te 1. lipnja, govornici će obradit više desetaka tema, među kojima će se naći standardne teme u vezi web i mobile developmenta ali i najaktualnije IT teme o kojima se piše svakodnevno kao što su umjetna inteligencija, Blockchain i decentralizirane aplikacije.

Uz sve veći interes lokalne zajednice o mogućnosti primjene praktičnih znanja u svakodnevnom poslovanju, SHIFT-ovci će, tradicionalno, organizirati i posebne radionice usmjerene na mlade developere, a sudionicima će ponuditi jedinstveno iskustvo. Iz godine u godinu trudimo se biti inovativni i originalni. Osim toga što je konferencija idealna prilika da se dopre do mladih talenata te predstave rješenja ciljanim poslovnim partnerima kojih je iz godine sve više i više, ostvareni kontakti na SHIFT-u otvaraju mnoga vrata i upravo je networking razlog velikog interesa posjetitelja“,nadodao je Burazin.

 

 

Svjetske developer face dolaze na 7. SHIFT konferenciju

Sedma po redu SHIFT konferencija će u dva dana, 31. svibnja te 1. lipnja na jednom mjestu okupiti developer face, stručnjake te mlade entuzijaste iz svih dijelova svijeta, a svoj dolazak su potvrdili i neki od najvećih svjetskih stručnjaka.

Kroz dva dana, u jedinstvenom ambijentu Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu, Håkon Wium Lie (Creator CSS), Mathias Meyer (Founder – TravisCI),  De Varis Brown (Product Manager – Heroku) Luca Cipriani (CIO – Arduino), Marc Abraham (Global Product Tank Coordinator – Mind the Product) te Cyrille Fauvel (Worldwide Sr. Manager – Autodesk), Tarik Makota (Partner Solutions Architect- Amazon Web Services), Kathy Simpson (Director of Product –Git Hub), Sean Larkin (Technical Program Manager – Microsoft) raspravljat će o standardnim temama vezanim uz web i mobile developmenta ali će obraditi i najaktualnije IT teme o kojima se piše svakodnevno.

Među navedenim imenima, posebice se ističe norveški web pionir, Håkon Wium Lie, osnivač Pirate Party of Norway i bivši glavni tehnolog softweara Opera, kojeg je i MIT Technology Review 90-ih proglasio jednim od Top 100 inovatora. Ime De Varisa Browna od 2016. godine vezuje se uz jedan od najuspješnijih američkih neprofitnih projekata #FloodgateAcademy, koje mu je cilj pomoći mladim talentiranim ljudima da, unutar svoje zajednice, razviju vještine i znanja, tj. obrazuju se kako bi postali nova generacija Dev Ops inženjera. O svakodnevnim developer izazovima, ali i trendovima koji se javljaju na tržištu SAD-a, jednom od najdinamičnijih svjetskih IT tržišta, razgovarat će i Marc Abraham, višegodišnji „digitalni nomad“.

Više informacija o konferenciji dostupno je na web stranici https://shift.codeanywhere.com/

SHIFT novosti, detaljniju agendu i teme koje će se obrađivati na ovogodišnjoj konferenciji, moguće je pratiti i putem službenog Facebook/ Instagram/ Twitter profila.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram