Zatvori
Poslovni Puls
27/12/2017

Valamar predao obvezujuću ponudu za Hotele Makarska d.d.

Valamar Riviera dostavila je danas Centru za restrukturiranje i prodaju (CERP) obvezujuću ponudu za kupnju 621.086 dionica društva Hoteli Makarska d.d., što prema uvjetima iz Ponudbene dokumentacije čini 55,48% temeljenog kapitala Hoteli Makarska d.d.. U sklopu obvezujuće ponude, Valamar Riviera dostavila je CERP-u i Plan poslovanja, razvoja i ulaganja u društvo Hoteli Makarska d.d. koji predviđa značajan dugoročni ciklus investicija...

Valamar Riviera ujedno je objavila kako je zaključila ugovor o suradnji s Allianz ZB d.o.o. društvom za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima iz Zagreba kojim je uspostavljen odnos zajedničkog djelovanja spram društva Hoteli Makarska d.d.

Privatizacijom društva Hoteli Makarska d.d. , Valamar Riviera i AZ obvezni mirovinski fondovi imaju namjeru značajna sredstva uložiti u razvoj destinacije Makarska s ciljem podizanja kvalitete turizma prema gostima više platežne moći i otvaranja novih radnih mjesta u interesu svih dionika Društva i lokalne zajednice.

Valamar Riviera i AZ obvezni mirovinski fondovi time nastavljaju uspješan model ulaganja kojim su 2016. godine zajednički realizirali akviziciju Imperiala d.d. na otoku Rabu gdje se u sinergiji znanja vodeće turističke kompanije i snage mirovinskog fonda ulaže u razvoj hrvatskog turizma. Nakon restrukturiranja i reorganizacije, ove godine će Imperial d.d. uložiti 72 milijuna HRK u rekonstrukciju objekata čime je započet novi razvojni ciklus poduzeća, navodi se u priopćenju.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram