Zatvori
Poslovni Puls
22/08/2017

Ruska odjeća sve popularnija u okolnim zemljama

Ruski izvoznici su povećali isporuke odjevnih predmeta u inozemstvo: od početka godine isporuke su povećane za 25% po količinama, a za 37% izraženo u novcu...

Najveći prihod donosi izvoz u Belorusiju, Kazahstan i Ukrajinu, pišu Izvestija.

Prema podacima lista, izvoznici u vezi s tim ističu stabilan rast proizvodnje robe lake industrije, kao i pojavu plejade mladih ruskih dizajnera.

Predsjednik Ruske unije poduzetnika tekstilne i lake industrije Andrej Razbrodin je izjavio da je povećanje izvoza povezano s rastom proizvodnje u Rusiji.

„Prema službenim podacima, prošle godine je došlo do povećanja proizvodnje u lakoj i tekstilnoj industriji. Tako se zbog veće količine robe u zemlji pojavila mogućnost da se više robe izvozi”, izjavio je Razbrodin.

List je propćio da se najviše izvoze rukavice (9,6 milijuna pari), a da se najbolje zarađuje na odjelima, suknjama i haljinama. Prihod od ovih proizvoda čini 15% ukupne sume (19,5 milijuna dolara).

Za prvih pet mjeseci ove godine ukupno je izvezeno odjeće za 126,5 milijuna dolara, javlja RBTH.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram