Zatvori
Poslovni Puls
07/08/2017

Pada broj Rusa koji smatraju da se zemlja nalazi u gospodarskoj krizi

Iako i dalje veliki broj ruskih građana smatra kako u zemlji vlada gospodarska kriza, postotak ispitanika s navedenim mišljenjem se smanjio za 10 % u posljednjih godinu dana...

Udio Rusa koji smatraju kako u Rusiji trenutno vlada gospodarska kriza pao je na 65 %, u usporedbi sa 75 % koliko je iznosilo u kolovozu prošle godine, javlja fond "Društveno mnijenje".

Pričajući o tome, u čemu se konkretno ova kriza manifestira, ispitanici su ukazali na inflaciju, rast cijena, carinskih stopa ( njih 29 % ), opadanje životnog standarda, dohotka, odgode plaćanja, smanjenju plaća ( 26 % ), nezaposlenost, smanjenje broja zaposlenih ( 12 % ), kao i slab razvoj industrije, poljoprivrede i pad gospodarstva u cjelini ( 5 % ).

No, mišljenje da gospodarske krize nema, ima svaki četvrti Rus ( 24 % nasprem 14 % prošle godine ), koji je sudjelovao u anketi provedenoj među 1500 ispitanika u 104 grada u 53 federalna subjekta Ruske Federacije.

18 % ispitanika koji smatraju da je Rusija u gospodarsko krizi, smatra da će kroz godinu dana kriza biti još i veća nego trenutno, 8 % ispitanika smatra kako će se smanjiti, a 2 % ispitanih smatra kako će gospodarska kriza u potpunosti nestati, dok 28 % ispitanih smatra kako se situacija uopće neće promijeniti, piše ruska agencija Interfax, a prenosi RBTH.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram