Zatvori
Poslovni Puls
17/07/2017

Među turistima sve više popularne istarske luksuzne vile

Sve je više turista koji za mjesto odmora odabiru unutrašnjost Istre - ovih dana ondje ih je oko 260 tisuća. Smještajni kapaciteti visoke kvalitete privlače turiste dubljeg džepa, koji dolaze i u jesenskim mjesecima...

Nakon tjedna provedenog u Makarskoj, njemačka obitelj došla je u Istru, kažu, u potrazi za mirom.

"Arhitektura i dizajn kuće su nas privukli, usto kuća je usred sela, svi su jako gostoljubivi, a opet vlada nevjerojatan mir, toliko potreban mojemu suprugu koji je manager i ima jako stresan posao", kaže turistica iz Njemačke.

Uglavnom se gosti vraćaju, osjećaju se kao članovi obitelji.

"Oni zapravo žele biti naša obitelj, i onda se ti isti gosti i vraćaju, to vam je zakon emocije u turizmu, bez emocija ne možete dobro raditi niti jedan posao, pa niti imati kuću za odmor", kaže dizajner i iznajmljivač Boris Ružić.

Više od tisuću istarskih kuća za odmor, vila visoke kategorije, otvara vrata već u travnju, a zatvara sredinom listopada. Gosti su uglavnom iz susjednih zemalja.

"Uglavnom je riječ o gostima s njemačkog govornog područja, i gostima iz Velike Britanije, visoke platežne moći, top managerima, odvjetnicima", kaže direktorica TZ-a središnje Istre Sanja Kantarutti.

Među iznajmljivačima sve je više mladih, obrazovanih ljudi.

"To trebaš voljeti, jer, moraš im biti na usluzi 24 sata, svih 7 dana u tjednu, ali je lijepo, upozna se puno ljudi, sklopi puno prijateljstva.", smatra iznajmljivačica Katarina Bratulić.

A i zaradi. Jer, unatoč velikim ulaganjima, ovakve se kuće brzo isplate. Tjedan dana boravka u njima stoji i do 20 tisuća kuna.

Izvor: HRT, Foto: istra.villas

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram