Zatvori
Poslovni Puls
12/07/2017

I ruski UAZ se okreće proizvodnji hibridnih automobila

Ruski proizvođač automobila "Uljanovskij avtomobiljnij zavod" (UAZ) je na sajmu "Innoprom" u Jekaterinburgu predstavio eksperimentalni automobil UAZ "Profi" na hibridni pogon s motorom na benzin i elektro-motorom. Kako se navodi u priopćenju, tvrtka planira probno korištenje automobila započeti 2019. godine...

Eksperimentalni model, koji je na sajmu predstavljen predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu, ima benzinski atmosferski motor, anlaser (elektro-pokretač) snage 84 kilovata, elektro-motor snage 105 kilovata i akumulator od 25 kilovata, prenosi portal Avtonovosti.

Osim toga, automobil je opremljen elementima intelektualnog sustava asistencije u vožnji, koji upozorava vozača o udaljavanju s pravca kretanja, prepoznaje prometne znakove, semafore i pješake, a također može odrediti udaljenost vozila koje se kreće ispred automobila.

Očekuje se da će ovi modeli u budućnosti biti opremljeni sustavom za punjenje baterije kako jednosmjernom tako i izmjeničnom strujom.

Kompanija navodi da će automobili također biti opremljeni "originalnom telematskom platformom UAZ" koja omogućava da se na daljinu kontrolira stanje automobila i da se s njim uspostavlja veza, što će olakšati upravljanje voznim parkom i smanjiti troškove eksploatacije.

Planirano je da će vozila UAZ, koja su opremljena hibridnim sustavom, moći povećati rezervu za kretanje na jednom punjenju do 1000 kilometara, smanjujući potrošnju goriva za automobil težak 1,5 tone na 7 litara po 100 kilometara. Osim toga, automobil će se moći kretati do 100 kilometara na električnu vuču, a hibridni pogon će odgovarati ekološkim zahtjevima zemalja Europske unije "i drugih potencijalnih izvoznih tržišta".

"Uz podršku infrastrukture V2I (vehicles-to-infrastructure), koja je stvorena u Rusiji, budući automobili UAZ klijentima će također ponuditi mogućnost da koriste širok spektar online-servisa: od automatizirane tehničke asistencije i navigacije do informacijsko-zabavnih usluga", navodi se u priopćenju proizvođača automobila, prenosi RBTH.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram