Zatvori
Peugeot električni
Foto: Peugeot
PoslovniPuls
09/07/2024

Na europskim ulicama uskoro ćemo viđati više Peugeot, Fiat i Jeep hibridnih automobila

Stellantis planira proširiti svoju liniju pristupačnih hibridnih vozila na 36 modela u Europi do 2026. godine, kao odgovor na rastuću potražnju za alternativnim pogonskim sustavima. Ovaj američko-francusko-talijanski proizvođač automobila, koji je nastao spajanjem Peugeota PSA i Fiat Chryslera 2021. godine, najavio je kako će ove godine lansirati 30 hibridnih modela, uključujući Fiat, Peugeot, Jeep i Alfa Romeo, te dodati još šest modela u naredne dvije godine.

U prvih šest mjeseci ove godine, prodaja hibrida u Europi porasla je za 41 posto.

Grupacija je također objavila kako je prodaja električnih vozila stabilna od početka 2024. godine, unatoč globalnom smanjenju potražnje. Stellantis se fokusira na tzv. "blage hibride" koji ne zahtijevaju punjenje te koriste niskonaponsku bateriju od 48 volti, robotizirani mjenjač s dvostrukom spojkom i pojačani sustav povrata energije kočenja.

"Naš sustav nudi vrlo slične prednosti u smanjenju emisija CO2 kao i visokonaponski hibridi, ali po nižoj cijeni za naše kupce," izjavio je Christian Müller, viši potpredsjednik pogonskih sustava za regiju EMEA u Stellantisu. "Naš sustav je jednako učinkovit, ali s pristupačnijom ulaznom cijenom."

Tehnologija pristupačnih hibrida koju razvija Stellantis omogućuje do jednog kilometra vožnje u potpuno električnom načinu rada, u usporedbi s približno 80 kilometara za plug-in hibridne tehnologije grupacije.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram