Zatvori
Poslovni Puls
26/06/2017

Treba li Slavonija dobiti domaćinstvo "Dana hrvatskog turizma"?

Dani hrvatskog turizma ove će se godine u listopadu održati u Malom Lošinju u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske turističke zajednice...

Na tradicionalnom susretu turističkih djelatnika, koji okuplja više od tisuću sudionika, i ove će godine biti održana dodjela turističkih nagrada pojedincima, predstavnicima turističke industrije i najboljim odredištima. „Dani hrvatskog turizma dugi se niz godina održavaju u različitim hrvatskim destinacijama, pa su tako prethodnih nekoliko godina najveći hrvatski turistički skup ugostili Bol na otoku Braču, Poreč, Opatija, Zadar, Dubrovnik, Šibenik i Rovinj. U duhu nastavka održavanja Dana hrvatskog turizma svake godine u drugoj destinaciji, ali i nastavka poticanja turizma na hrvatskim otocima, ove godine Dani hrvatskog turizma održat će se na otoku Lošinju – grad Mali Lošinj. „ ističe ministar turizma Cappelli.

Dani hrvatskog turizma od 2008. godine do sada su se održavali u sljedećim destinacijama: Opatiji, Bolu, Rovinju, Šibeniku, Dubrovniku, Zadru, Opatiji, Poreču, Bolu te ove godine u Malom Lošinju. Zanimljivo, u Bolu i Opatiji čak dva puta.

Dani turizma do danas su se održavali isključivo u primorskoj Hrvatskoj.

"Pitam se zašto se niti jednom nisu održali u kontinentalnoj Hrvatskoj ili Slavoniji? Recimo, u Osijeku, Požegi, Vinkovcima ili Vukovaru? Čisto ono deklarativno kao neka podrška kontinentalnom turizmu. Zato ovim putem pokrećem inicijativu da se Dani turizma 2018.god održe u Slavoniji", stoji u objašnjenju inicijative iza koje stoji Goran Rihelj, osnivač i urednik najčitanijeg domaćeg turističkog portala HrTurizam.

"Svakako kako u Slavoniji ne postoji hotel koji može odjednom primiti oko 1.000 sudionika, no svaki problem ima i rješenje. Kako će „kampanja“ trajati tijekom cijele godine uskoro ću predložiti svoje prijedloge za rješenje tog problema, kao i neke druge ideje i glasna razmišljanja drugih turističkih djelatnika. Dvije su glave uvijek pametnije od jedne, te vas ovim putem pozivam da predložite svoje ideje kao i Vaše viđenje kako najbolje iskoristiti situaciju za što bolju promociju i pozicioniranje Slavonije kao turističke destinacije. Inicijativa je pokrenuta, sada je na Vama, a pogotovo turističkim djelatnicima u Slavoniji, da je podrže svaki na svoj način te da se napokon pokaže sinergija svih turističkih destinacija u Slavoniji. Sve je do ljudi, sve je do Vas", poručuje Rihelj.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram