Zatvori
Poslovni Puls
21/06/2017

Ukrajinski energetski div poziva SAD na proširenje sankcija protiv Rusije

Washington treba odmah proširiti sankcije protiv Rusije na sve tvrtke koje su i indirektno uključene u projekt "Sjeverni tok 2", izjavio je direktor ukrajinskog "Naftogaza" Andrej Kobaljov...

On je, između ostalog, u intervjuu za Wall Street Journal rekao da "Sjeverni tok 2" predstavlja prijetnju Europskoj uniji i Ukrajini i nagradu Rusiji. Kobljev smatra da ovim projektom "Gazprom" dobiva veće mogućnosti za zlupotrebu svog dominantnog položaja na plinskom tržištu Europe, prenose ruski mediji.

Željeli bismo SAD-u preporučiti da što prije proširi sankcije na sve tvrtke potencijalno uključene u dani projekt, rekao je Kobaljev.

Prvi čovjek "Naftogaza" je ustvrdio da će sve analize pokazati da je plinovod uperen protiv interesa SAD-a i da će nanijeti štetu načelima solidarnosti Europe.

On je ocijenio da bi bilo "neoprostivo" ne upotrijebiti sankcije potiv "Sjevernog toka 2".

Kobljev je ranije u ime "Naftogaza Ukrajine" pozvao Europsku uniju da primijeni takozvani treći energetski paket prema plinovodu "Sjeverni tok 2".

"Naftogaz" je prethodno predložio Europskoj uniji da kupuje plavo gorivo na granici Rusije s Ukrajinom. Europska komisija je nedavno od Bruxellesa dobila ovlaštenje da unosi izmjene u sporazum o "Sjevernom toku 2", ali u okviru mandata koji je dobila za vođenje pregovora, prenosi portal Vzgljad/RBTH.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram