Zatvori
Poslovni Puls
19/06/2017

Prvi teretni vlak iz Kine stigao u Budimpeštu

Nakon što je putovao oko 10.000 kilometara, prvi teretni vlak iz grada Changsha za Budimpeštu stigao je u petak u logistički centar u Budimpešti...

Iz grada Changsha je krenuo 27. svibnja, te je prošao kroz koridore u Rusiji i Ukrajini. Vlak je nosio 41 kontejner elektroničkih proizvoda, cipela i odjeće, optičkih kabala, dijelova strojeva i mašinerije.

Zhou Xinjian, savjetnik za ekonomska i trgovinska pitanja Kineske ambasade u Mađarskoj za Xinhua je rekao da je trgovina između te dvije države prošle godine dosegla više od 9 bilijuna američkih dolara, te da se očekuje da će ove godine prijeći 10 bilijuna američkih dolara.

"U ovom slučaju kineski teretni vlakovi će nastaviti dolaziti u Mađarsku, prevozeći kineska dobra u Mađarsku i države srednje i istočne Europe, te također promovirati ekonomsku i trgovinsku suradnju između te dvije države," naglasio je.

Vlak koji je stigao u petak prošao je manje država i bilo mu je potrebno manje vremena, tako da je on bolji izbor za kinesku robu i izvoznike, dodao je Zhou. Usluga teretnih vlakova će u inicijalnoj fazi operirati jednom tjedno i u jednom smjeru.

Osim spomenutih željezničkih linija na sjeveru, Kina i Mađarska su također povezane na jugu putem brze kinesko-europske linije.

U budućnosti će osim poveanosti putem željeznica i mora, kineski i mađarski gradovi i pokrajine biti povezani i zračnim putem.

"Kineske i mađarske pokrajine i gradovi pregovaraju o direktnim zračnim, teretnim linijama, te se očekuju dobri rezultati, tako da će kineska roba u Mađarsku dolaziti putem zemlje, mora i zraka. Mađarska će postati distribucijski centar za kinesku robu u središnjoj i istočnoj Europi," Zhou je rekao za Xinhua, prenosi CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram