Zatvori
Poslovni Puls
09/05/2017

Warren Buffett: Evo zašto gubici i ne moraju biti tako loša stvar

Warren Buffett, predsjedavajući i glavni izvršitelj Berkshire Hathaway u subotu je izjavio da je navedena tvrtka prijavljivala gubitke u investicijama zbog poreznih povlastica...

"Radije prihvaćamo gubitke nego dobiti zbog poreznih olakšica... I ove je godine vjerojatno naglasak na tome još veći," rekao je Buffett na godišnjem sastanku dioničara Berkshira, poznat i pod nazivom Woodstock za kapitaliste, koji se održava u centru CenturyLink u gradu Omaha, savezna država Nebraska.

"Postoje šanse da će ta rata biti niža, što znači da će gubitci imati manju poreznu vrijednost nakon ove godine," rekao je, ukazujući na porezne olakšice koje predlaže Trumpova administracija.

Ministar financija SAD-a Steven Mnuchin prošli je tjedan rekao da će administracija surađivati s Kongresom kako bi ove godine donijeli ambicioznu poreznu reformu, kojom će se srezati rata korporativnog poreza na dobit na 15 posto s prijašnjih 35 posto.

"Možda će to biti faktor u razlikama u dobicima, te će možda dovesti do ubrzavanja gubitaka što se više budemo približavali 31. prosinca," rekao je Buffett, dodajući da tvrtka ima nerealizirane dobiti od ulaganja u visini 90 bilijuna američkih dolara.

Berkshire je u petak izvijestio da je u prvom kvartalu ove godine zarada pala za 27 posto na 4,06 bilijuna američkih dolara, zbog Berkshirovih gubitaka osiguravajućih poslova.

Oko 40 000 investitora diljem svijeta je tijekom vikenda došlo u Omahu kako bi prisustvovali Berkshirovom godišnjem sastanku, prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram