Zatvori
Poslovni Puls
19/04/2017

Turistički div Valamar svojim zaposlenicima jamči minimalnu neto plaću od 4.000 kn

Valamar Riviera od 1. lipnja svim svojim stalnim i sezonskim zaposlenicima osigurava minimalni mjesečni neto primitak od 4.000,00 kuna...

Pravo na ovu garanciju stječu svi zaposlenici Valamara koji su u mjesecu odradili puni fond sati, a ukoliko to bude potrebno, radnicima čiji puni fond sati ne osigurava minimalni neto primitak od 4.000,00 kuna, Valamar će uplatiti razliku. “Na ovaj način dodatno motivirmo svoje zaposlenike, čija je izvrsnost u pružanju usluge ključna za zadovoljstvo gostiju, a u konačnici i za uspjeh kompanije” ističu iz Valamara.

U dogovoru sa sindikatima, postignuto je povećanje osnovne plaće za 2017. za stalne i sezonske radnike za ukupno 6%.

Povećanje osnovne plaće planirano je od 1. lipnja u iznosu od 1,5% te od 1. prosinca u iznosu od 2%. Osim ovog povećanja, Valamar je istovremeno za dodatnih 2,5% povećao koeficijente Tarifnog priloga za gotovo 50 ključnih i deficitarnih zanimanja. Time će u 2017. godini gotovo dvije tisuće Valamarovih zaposlenika na ključnim poslovima poput sobarica, čistačica, kuhara, konobara i dr., osim povećanja osnovne plaće od 3,5%, u prosjeku dobiti i dodatnih 8% kroz povećanje koeficijenata za njihova zanimanja. Na taj način Valamar za 2017. godinu povećava sveukupnu masu plaća za 6%.

Valamar je i posljednjih godina, u suradnji sa socijalnim partnerima i u skladu sa svojom razvojnom strategijom, značajno povećavao osnovnu plaću svojih zaposlenika te je kao rezultat sveobuhvatnog strateškog pristupa politici upravljanja plaćama i nagrađivanja zaposlenika, prosječna plaća u Valamaru za 2016. godinu bila veća za 29% od prosjeka turističkog sektora u Hrvatskoj, a za 6% veća od prosječne plaće na razini Republike Hrvatske. Također je aktivirano čak 17 različitih programa nagrađivanja koji se podjednako odnose na stalne i sezonske radnike i omogućavaju zaposlenicima vrlo kvalitetna dodatna primanja.

Sve ove inicijative pridonijele su tome da je Valamar Riviera jedanaestu godinu za redom nagrađena certifikatom Poslodavac partner, pri čemu je Valamar jedina turistička kompanija smještena među pet najboljih Poslodavaca partnera u Hrvatskoj, navodi se u priopćenju.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram