Zatvori
Poslovni Puls
07/04/2017

Netko je platio 71,2 mil. američkih dolara za veliki ružičasti dijamant

Ružičasti dijamant od 59,6 karata ovalnog oblika prodan je u utorak tijekom proljetne rasprodaje dijamanata i žada kuće Sotheby's u Hong Kongu za rekordnih 553 milijuna hongkonških dolara (71,2 milijuna američkih dolara) postavivši tako svjetski rekord u prodaji dijamanata i dragog kamenja...

Procjenjen na preko 60 milijuna dolara, "Pink Star" je najveći dijamant ružičaste boje bez unutarnjih grešaka koje je Američki institut za drago kamenje ikada procijenio.

Spomenuti dijamant je od instituta dobio najviše ocjene za boju i jasnoću u kategoriji ružičastih dijamanata te je otkriveno kako je dio rijetke podskupine koja sadrži manje od dva posto svih dragih kamenja i dijamanata.

Grupacija De Beers iskopala ga je u Africi 1999. te je sirovi dijamant od 132,5 karata pomno rezan i poliran tijekom dvije godine nakon čega se transformirao u zadivljujući dragi kamen od 59,6 karata.

Do ove akucije rekord je držao 24,78-karatni ružičasti dijamant "The Graff Pink" koji je 2010. prodan za 46,2 milijuna američkih dolara, prenosi CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram