Zatvori
Poslovni Puls
06/04/2017

Kinezi će proizvoditi električne autobuse u Mađarskoj

Kineski proizvođač vozila BYD u utorak je u gradu Komarom na sjeveru Mađarske otvorio svoju prvu tvornicu za proizvodnju električnih autobusa...

Očekuje se da će u 2018. godini BYD u projekt uložiti ukupno 20 milijuna eura (21,3 milijuna američkih dolara).

Trenutačno tvornica ima 32 zaposlenika, no planira se zapošljavanje oko 300 ljudi koji će u dvije smjene godišnje sastavljati 400 električnih autobusa, koji će se potom izvoziti mušterijama diljem Europe.

Nakon proizvodnje električnih autobusa, tvrtka će započeti s proizvodnjom električnih viljuškara i komercijalnih vozila.

"BYD je u velikoj ponudi ne samo gradova iz Europe, nego i cijelog svijeta, izabrao Komarom i Mađarsku," izjavio je tijekom ceremonije otvaranja mađarski Ministar vanjskih poslova i trgovine Peter Szijjarto.

Mađarska ima najniži porez za korporacije od svih država Europske unije, dodao je Szijjarto.

Kineski veleposlanik u Mađarskoj Duan Jielong nada se da će ulaganja BYD dovesti do zajedničke dobrobiti i razvoja, te promovirati bilateralne odnose.

Kineska ulaganja u Mađarskoj dosegla su 4,1 bilijun američkih dolara, a ulaže se u područja poput kemije, financija, komunikacija, logistike i automobilske industrije, dodao je Duan.

Isbrand Ho, generalni direktor BYD Europe, izjavio je da je tvrtka izabrala Mađarsku i Komarom zbog lokacije i duge tradicije izvrsnosti u inženjerstvu, prenosi CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram