Zatvori
Poslovni Puls
05/04/2017

Kinezi u lovu na veliku njemačku banku

Čini se da nema kraja kupovanju kineskog konglomerata Grupe HNA, koja trenutno posjeduje zalihe nafte, nekretnine, banke i medije, što uključuje najnovije potencijalne poslove u milijunima dolara...

U ponedjeljak su mediji izvijestili da je ova grupa, koja također posjeduje Hainan Airlines, dala ponudu za kupnju njemačke banke HSH Nordbank AG. Ponudu za banku su dala bar još četiri kupca, sudeći prema portalu ifeng.com, koji je citirao izvore upoznate s ponudama.

U ponudi za njemačku banku koja je usredotočena na financiranje transporta brodovima, prijevoza, nekretnina i obnovljivih izvora energije, HNA surađuje s austrijskom tvrtkom za upravljanje imovinom C-Quadrat, sudeći prema izvještaju.

Nakon financijske krize 2009. godine, HSH Nordbank su preuzele dvije savezne države u Njemačkoj, te sudeći prema dogovoru s EU, one imaju vremena do veljače 2018. da banku prodaju ili je zatvore, javljaju lokalni mediji.

Iako detalji ponude grupe HNA nisu sasvim jasni, ova je vijest istaknula da kineski konglomerat ima veliki apetit za imovinom van Kine.

Tako je grupa HNA 23. ožujka povećala svoj udio u njemačkoj banci Deutsche Bank s 3,04 posto na 4,76 posto, javlja Reuters. Grupa je treći najveći dioničar u Deutsche Bank nakon vlade Qatara koja ima udio od deset posto i BlackRocka, koji ima udio od 6,1 posto, prema Reutersu.

HNA je navodno također u pregovorima s Forbes Media kako bi otkupila njihov udio u tvrtki.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram