Zatvori
Poslovni Puls
24/03/2017

Moskva: Ukrajina sankcijama protiv ruskih banaka nanosi štetu sebi

Ukrajina je od 16. ožujka na godinu dana uvela sankcije protiv svih pet struktura ruskih državnih banaka koje posluju u Ukrajini: ukrajinskog Sberbanka i VTB-a, „BM Banka“, Prominvestbanka i VS Banka. Zabranjeno im je povlačenje kapitala u korist matičnih organizacija.Ukrajina je postala zemlja s povećanim ekonomskim rizikom za investitore, izjavio je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov za novinare...

„Naravno, s naše točke gledišta i s točke gledišta drugih sudionika međunarodnog ekonomskog života, Ukrajina trenutno nije zemlja s atraktivnom investicijskom klimom. Štoviše, to je zemlja u kojoj vladaju opasna investicijska atmosfera i ekonomija koja stvara velike rizike za investitore“, rekao je Peskov.

„Zato se, naravno, uzimajući u obzir donesene sankcijske odluke koje, usput rečeno, ne nanose štetu samo podružnicama ruskih kreditno-financijskih organizacija, već i gospodarstvu zemlje, gospodarstvu Ukrajine, odnosno ukrajinskim poreznim obveznicima, običnim Ukrajincima i tako dalje, sada djelatnost tih banaka nalazi u ozbiljnoj opasnosti. Daljnji koraci ukrajinskih vlasti sasvim su nepredvidljivi“, dodao je on.

„Čuli smo kakve izjave daju ekstremistički nastrojene snage, i znamo da ukrajinske vlasti najčešće nisu sposobne uvesti red u pogledu borbe protiv ekstremističkih snaga. To izaziva duboko žaljenje i duboku zabrinutost naše zemlje“, zaključio je Peskov, prenosi agencija RIA Novosti.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram