Zatvori
Poslovni Puls
02/03/2017

Tokio najskuplji azijski grad za poslovna putovanja

Sudeći prema anketi konzultantske tvrtke ECA International, čiji su rezultati objavljeni u utorak, Tokio je u 2016. bio najskuplji grad za poslovna putovanja u azijsko-pacifičkoj regiji, dok je Hong Kong pao na drugo mjesto u odnosu na svoju prošlogodišnju poziciju...

Tvrtka sa sjedištem u Londonu objavila je svoje posljednje izvješće o dnevnim troškovima koje uključuje prosječne troškove za hotelski smještaj (koji čini većinu bilo kojeg dnevnog budžeta prilikom putovanja), kao i troškove za hranu, piće, pranje odjeće, prijevoz taksijima i druge osnovne dnevne potrepštine.

Cijene hotela od četiri zvjezdice u Hong Kongu su tijekom 2016. pale za oko 6 posto, većinom zbog pada zabilježenog u putovanjima koji su imali poslovnu ili turističku svrhu, sudeći prema riječima regionalnog ravnatelja za ECA International Leeja Quanea.

Quane je dodao kako su faktori vezani uz aktualne gospodarske slabosti u regiji utjecale na smanjenje broja noćenja što je prisililo hotelijere u Hong Kongu da smanje cijene u odnosu na godinu ranije.

Ukupan trošak tipičnog poslovnog puta u Hong Kong koji je uključivao putovanje u i iz toga grada, iznosio je u prosjeku 508 američkih dolara dnevno, sudeći prema spomenutoj anketi.

U pogledu smještaja u hotelima sa četiri zvjezdice, Tokio je jedina lokacija u navedenoj regiji koja ima veće cijene od Hong Konga, naglasio je Quane dodajući kako je aprecijacija japanskog jena u odnosu na američki dolar vodila do toga da Tokio zasjedne na prvo mjesto u regiji za prošlu godinu.

No, potrebno je naglasiti da, ukoliko isključimo hotelske troškove, Hong Kong pada na peto mjesto u regiji nakon Tokija, Seula, Sydneyja te Yokohame, prenosi CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram