Zatvori
Poslovni Puls
28/02/2017

Nema ukidanja sankcija Rusiji bez dobrog odnosa između Trumpa i Putina

Antiruske sankcije će umnogome ovisiti o odnosu Moskve s novom administracijom SAD-a, izjavio je mađarski ministar vanjskih poslova...

Péter Szijjártó je siguran da su antiruske sankcije nanijele veću štetu Europi nego Rusiji. "S ekonomske točke gledišta, jasno je da smo mi sebi više naštetili nego Rusiji. Tamo gdje smo udarili po Rusiji, primili smo sami udarac. Kao da smo sami sebi pucali u nogu", izjavio je ministar u intervjuu za RIA Novosti.

S političke točke gledišta očekivalo se da će sankcije pomoći da se poštuje sporazum iz Minska o reguliranju situacije u Ukrajini, ali progres za tri godine nije postignut, dodao je.

"Ne želim govoriti čijom krivnjom, ali progresa nema. To znači da politički cilj nije postignut. Onda se postavlja pitanje - koji je smisao tih sankcija i zašto ne tražimo izlaz iz situacije", kaže diplomat.

Péter Szijjártó smatra da ukidanje sankcija sada ne ovisi o Europi. "I pored toga što EU donosi odluku, smatram da će sankcije biti ukinuti ako se poboljšaju odnosi Rusije i SAD-a", izjavio je mađarski ministar i priznao da je pritisak SAD-a na Europu bio velik.

"Držim palčeve da nova američka administracija dođe do sporazuma s ruskim predsjednikom. Nadam se da će naći zajednički jezik, jer u mnogome to ovisi o osobnim odnosima", rekao je ministar, prenosi RBTH.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram