Zatvori
Poslovni Puls
24/02/2017

Njemačka: Ne jenjava interes za ljetnim odmorom u Hrvatskoj

U sklopu službenog boravka u Münchenu, gdje se od 22. do 26. veljače održava jedan od najvećih i najznačajnijih međunarodnih turističkih sajmova F.re.e., ministar turizma Gari Cappelli sastao se danas s potpredsjednikom ADAC-a za turizam, Kurtom Heinenom...

Ministar Cappelli predstavio je tom prilikom aktualne aktivnosti i planove Ministarstva turizma vezane uz produljenje sezone, prije svega u segmentu razvoja turizma na kontinentu, uz naglasak na važnost kampova u koje dolazi veliki broj njemačkih turista, a koji na kontinentu mogu biti zanimljivi turistički proizvod tijekom cijele godine. Također, ministar je tom prilikom naglasio kako su trendovi interesa za našom zemljom i trenutno stanje bukinga iznad svih očekivanja.

„Stanje bukinga za Hrvatsku trenutno je u Njemačkoj u porastu oko 30 posto, što nas jako veseli. Hrvatska je za njemačke turiste i dalje vrlo zanimljiva destinacija, a i nama je Njemačka izuzetno važno tržište jer čini najveći udio u ukupnim noćenjima. Dosadašnja uspješna suradnja s ADAC-om svakako ima važan doprinos u ostvarenim rezultatima i izuzetno nam je važan dugoročan nastavak te suradnje“, istaknuo je ministar te iskazao interes za zajedničkom organizacijom oldtimer relija „ADAC classic vehicle tours“, koji bi se u trajanju od četiri dana održao u rujnu 2018. u Hrvatskoj, što će biti izvrsna promocija za 18 milijuna članova ADAC-a.

Potpredsjednik ADAC-a pohvalio je ulaganja Hrvatske u hotele visoke kvalitete te naglasio važnost ulaganja u kvalitetu usluge i ponude, što će svakako biti faktor uspjeha i za sljedeću godinu. Govoreći o kvaliteti, ministar Cappelli upoznao je okupljene s činjenicom da je Hrvatska, odnosno restoran u Rovinju ove godine dobio prvu Michellinovu zvjezdicu te je vise od 30 restorana dobilo preporuku.

U nastavku dana ministar je obišao sajam F.re.e te na štandu Hrvatske turističke zajednice održao briefing za predstavnike hrvatskih medija. Tom je prilikom upoznao hrvatske novinare o uspješno odrađenim sastancima sa turoperatorima i predstavnicima ADAC-a, naglasivši kako imamo razloga biti optimistični jer je Hrvatska ove godine hit destinacija.  „Trenutno stanje bukinga zaista je odlično i veliki je interes za Hrvatskom, ne samo u segmentu hotela, već u svim smještajnim kapacitetima. Tijekom održanih sastanaka, predstavnici njemačke turističke industrije naglasili su kako Hrvatska postaje nova hit destinacija na Mediteranu, ali isto tako da moramo održati kvalitetu usluge i ponude, odnosno vrijednost za novac, u svezi čega je posebno pohvaljen natječaj ministarstva za izgradnju bazena u privatnom smještaju“, rekao je ministar novinarima. Također je dodao kako se  sve više turista iz Njemačke zanima za kontinent, pa se stoga primjerice sa turoperatorom ID Riva dogovara jedan kvalitetan program posjete njemačkih turista Slavoniji.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram