Zatvori
Poslovni Puls
06/02/2017

Nakon izbora Trumpa povećanja ulaganja u ruske obveznice

Ulaganja u ruske obveznice dostigla su rekord zbog poboljšanja odnosa Rusije i SAD-a i rasta cijena nafte, priopćio je Financial Times...

Prema podacima izdanja, u posljednjem je tjednu siječnja priljev kapitala u fondove ruskih obveznica iznosio 140 milijuna dolara. Od početka izbora Donalda Trumpa za predsjednika SAD-a Rusija je u svoje aktive privukla ukupno oko 700 milijuna dolara, prenosi RIA Novosti.

Zahvaljujući priljevu kapitala porasli su indeksi na burzi. Od izbora Trumpa za predsjednika indeks MSCI Russia porastao je za 19 posto.

S točke gledišta ekonomista Banke Amerike postoji velika vjerojatnost da se "sukob" između Rusije i Zapada završi početkom 2018. godine. Takve prognoze su vezane, kao prvo, uz rast nezadovoljstva zbog antiruskih sankcija u Europi, a kao drugo, zbog spremnosti Trumpove administracije na kompromise s Moskvom.

"Rusko-američki odnosi će se, izgleda, popraviti. S obzirom na to da će se inflacija najvjerojatnije smanjivati i da će Središnja banka ove godine možda za nekoliko puta smanjiti kamate, smatramo da će se stanje ruskih obveznica na tržištu popraviti", rekao je za Financial Times Win Thin, strateg tvrtke Brown Brothers Harriman, prenosi RBTH.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram