Zatvori
Poslovni Puls
31/01/2017

U Hrvatskoj boravi izaslanstvo francuskih tvrtki

POVEZANE OBJAVE:

U Hrvatskoj će 30. i 31. siječnja boraviti izaslanstvo francuskih tvrtki u organizaciji francuskog Udruženja poslodavaca MEDEF. Riječ je o najznačajnijemu gospodarskom udruženju u Francuskoj koje okuplja više od 750.000 francuskih tvrtki...

Neke od tvrtki članica u izaslanstvu su već dulji niz godina prisutne na hrvatskom tržištu, dok druge tek istražuju mogućnost za intenziviranje poslovanja u Hrvatskoj.

U sklopu posjeta u Hrvatskoj gospodarskoj komori u ponedjeljak, 30. siječnja, u 14 sati i 30 minuta organizirat će se Hrvatsko-francuski poslovni forum u okviru kojeg će se francuskom izaslanstvu predstaviti poslovna klima i investicijske mogućnosti u Hrvatskoj, a nakon toga će uslijediti poslovni sastanci i networking za hrvatske i francuske tvrtke. Hrvatska gospodarska komora u svojoj prezentaciji predstaviti će aktualno stanje hrvatskoga gospodarstva te investicijske mogućnosti u Hrvatskoj, Agencija za investicije i konkurentnost predstaviti će nekoliko strateških državnih investicijskih projekata, dok će regionalne razvojne agencije AZRA i PANORA predstaviti potencijale Varaždinske i Požeško-slavonske županije.

Unatoč odličnim bilateralnim odnosima Hrvatske i Francuske, ukupna razmjena dviju zemalja je u 2015. godini iznosila tek 700 milijuna eura te je zabilježila porast od 12 posto u odnosu na prethodnu godinu. Brojne su mogućnosti za unaprjeđenje bilateralne gospodarske suradnje, a kao najznačajnije sektore za rast buduće suradnje istaknuli bismo sektor graditeljstva, obrambenu industriju, energetiku, automobilsku industriju, turizam i IT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram