Zatvori
Poslovni Puls
30/01/2017

Ako je suditi po početku godine - Istru čeka još jedna fantastična turistička sezona

Nikada se o rezervacijama za sezonu nije govorilo već u siječnju, hoteli bi se počeli bukirati tek na proljeće. No, ove godine svi imaju porast rezervacija. Hrvatska je apsolutni hit na Sredozemlju i, kako sada stvari stoje, čeka nas sezona uspješnija od lanjske...

Već je siječanj u Istri počeo s gotovo 40-postotnim povećanjem broja noćenja. Domaći i strani prvoligaši zaposjeli su Medulin, gdje se pripremaju na čak 8 nogometnih terena. Poreč je pak ugostio 12 europskih rukometnih klubova.

Nastavak godine također obećava.

Neke hotelske kuće imaju i do 30% više rezervacija, ali ne žele o tome pred kamerama jer riječ je, kažu, o malom uzorku.

Odlično se prodaje i unutrašnja Istra, koja sada već ima nekoliko desetaka tisuća kuća za odmor. Najviše se traže vile, čiji tjedni najam stoji oko dvije tisuće eura. Imati bazen do nedavno je značilo - lakše prodati, danas se to podrazumijeva. I očekuje se više.

Zahvaljujući sve boljoj kvaliteti ponude, čemu uvelike pridonose stalna ulaganja, koja samo ove godine premašuju 800 milijuna eura, Hrvatska se više ne mora boriti za svoju prepoznatljivost.

Činjenica je da dijelom profitiramo i zbog toga što nekim turističkim silama na Sredozemlju trenutačno ne ide dobro. A za putovanja, koja će prema procjenama Svjetske turističke organizacije i ove godine rasti za 3-5% posto, ključna je sigurnost odredišta, piše HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram