Zatvori
Poslovni Puls
18/01/2017

Nikad više američkih turista u Dubrovniku

U proteklih pet godina broj turista iz SAD-a u Dubrovniku gotovo se utrostručio. Rezultat je to višegodišnjih marketinških aktivnosti na američkom tržištu...

Na top listi 52 svjetska odredišta koja vrijedi posjetiti u 2017. The New York Times je svrstao Dubrovnik na visoko 6. mjesto. Nekoliko sati nakon objave u prestižnom dnevnom listu, Jadranski luksuzni hoteli s američkoga tržišta zaprimili su rezervacije vrijedne nekoliko tisuća eura, javlja HRT.

Neprocjenjiva promocija Dubrovnika rezultat je višegodišnjeg ulaganja u američko tržište, objašnjavaju u grupaciji. Brojne aktivnosti uključuju organizirane dolaske novinara, pa je tako i autor teksta više puta boravio u njihovim hotelima. U posljednjih pet godina broj američkih turista gotovo se utrostručio. Prošle je godine u Dubrovniku 82.000 Amerikanaca ostvarilo preko 200.000 noćenja.

Amerikanci su važni jer su cjelogodišnji gosti. Ipak, izravnih avionskih linija zasad nema. Koliko bi gostiju moglo doći saznat ćemo potkraj mjeseca - tada će se Dubrovnik i Zagreb predstaviti na turističkom sajmu New York Times travel.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram