Zatvori
Poslovni Puls
17/01/2017

Trump: Pokušat ću postići dobar dogovor s Rusijom

Izabrani predsjednik SAD-a Donald Trump u intervjuu za britanski list Times ocijenio je da bi antiruske sankcije mogle biti ukinute u zamjenu za postizanje bilateralnog sporazuma o smanjenju nuklearnog arsenala, prenose ruski mediji...

"Trump je izjavio da bi s ruskim predsjednikom Putinom mogao sklopiti sporazum o smanjenju nuklearnog naoružanja u zamjenu za ukidanje američkih sankcija", rezimirao je Times Trumpove riječi, piše RIA Novosti.

"Oni su uveli sankcije Rusiji, hajde da vidimo možemo li postići neki dobar dogovor s Rusijom", rekao je Trump.

"Mislim da možemo početi od toga da nuklearno oružje treba biti znatno smanjeno".

"U ovom trenutku Rusija je u velikoj mjeri pogođena sankcijama, međutim, smatram da se nešto može uraditi kako bi svi bili na dobitku", dodao je, prenosi agencija Lenta.

"Ljudi se trebaju dogovarati i raditi ono što trebaju raditi kako bi postupali pravično", rekao je izabrani američki predsjednik.

Također je kritizirao Rusiju zbog njezinog "miješanja" u sirijski građanski rat, što je dovelo, kako se izrazio, do "strašne humanitarne situacije". Rekao je još da je to "vrlo loše".

Predsjednik Odbora za međunarodne poslove Vijeća Federacije Konstantin Kosačov izjavio je da ukidanje ekonomskih sankcija nije strateški cilj zbog kojeg bi Rusija nešto žrtvovala u sferi sigurnosti.

"Ukidanje sankcija za Rusiju svakako nije cilj sam po sebi. Smatramo da su sankcije loše naslijeđe odlazećeg tima u Bijeloj kući koje treba otići u povijest zajedno s njihovim odlaskom", rekao je senator.

Dodao je da se riječi izabranog predsjednika SAD-a Donalda Trumpa o mogućoj "zamjeni nuklearnog razoružanja za ukidanje sankcija" ne moraju nužno smatrati službenim prijedlogom, prenosi Lenta.

"Hajde da ipak budemo strpljivi i pričekamo da gospodin Trump službeno stupi na dužnost američkog predsjednika, pa ćemo onda procjenjivati ​​sve njegove inicijative", rekao je glasnogovornik ruskog predsjednika Dmitrij Peskov na konferenciji za novinare, naglasivši da Rusija u ovom trenutku ne vodi nikakve pregovore o smanjenju nuklearnog naoružanja, prenosi portal televizije Ren, piše RBTH.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram