Zatvori
Poslovni Puls
17/01/2017

Evo što se mijenja za hrvatske prijevoznike u Austriji

Primjena propisa o minimalnoj plaći u Republici Austriji za strane vozače za prijevoze u kabotaži i bilateralne prijevoze od 1. siječnja 2017. godine...

Hrvatski prijevoznici, s obzirom na prijelazno razdoblje, kabotažu u Austriji ne mogu obavljati do 30. lipnja 2017. godine.

Strani vozači od početka prekograničnog prijevoz do i od Austrije i kabotaže u Austriji morati će poštovati austrijske odredbe o minimalnoj plaći. Morat će se poštovati i načelo tzv. osnovne plaće prema austrijskim kolektivnim ugovorima, s time da moraju biti zadovoljeni kvalifikacijski kriteriji na osnovu kolektivnih ugovora u minimalnoj plaći u sektoru cestovnog prijevoza u Austriji.

Sve dokumente u vezi s plaćom, ugovor o radu, ugovor o vremenu vožnje, potvrdu o aktivnostima, isplatnu listu i sl., vozač će morati imati i na njemačkom jeziku.

Prije rada u Austriji poduzetnici koji pružaju usluge prekograničnog transporta i kabotaže u Austriji dužni su se prijaviti putem platforme Saveznog ministarstva za rad, potrošače i socijalna pitanja, objavljuje HGK.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram