Zatvori
Poslovni Puls
11/01/2017

Erste pokrenuo dva nova obveznička fonda

S radom su započela dva nova obveznička fonda Erste Asset Managementa – Erste LOCAL SHORT TERM BOND i Erste ADRIATIC SHORT TERM BOND...

Fondovi su namijenjeni svim fizičkim i pravnim osobama spremnim investirati u kratkoročne dužničke vrijednosne papire i ostale financijske instrumente. Erste Short Term Bond fondovi međusobno se razlikuju u valutama. Naime, Erste LOCAL SHORT TERM BOND kao valutu obračunske jedinice ima kunu, dok je Erste ADRIATIC SHORT TERM denominiran u eurima, navodi se u priopćenju.

Erste Short Term Bond fondovi po karakteristikama se nalaze između novčanih i obvezničkih fondova. Njihove prednosti ogledaju se prvenstveno u potencijalno većem prinosu nego u novčanim fondovima, kraćem horizontu ulaganja te nižem stupnju rizika u usporedbi s obvezničkim fondom Erste Adriatic Bond.

„Drago mi je da ponudu fondova obogaćujemo u trenutku kada je Erste Asset Management vrijednost svoje imovine povećao na nešto više od 5 milijardi kuna. Trenutno se nalazimo u razdoblju niskih kamatnih stopa i zbog toga očekujemo da će ulagači prepoznati nove fondove kao kvalitetno rješenje za upravljanje viškom svojih sredstava. Ovu godinu općenito vidim kao pozitivnu što se tiče industrije fondova, prvenstveno zbog poboljšanja ulagačke klime. Smatram da će Hrvatska, kako za građanstvo, tako i za institucionalne klijente, u ovoj godini biti dosta dobar izbor za ulaganje.“, istaknuo je Josip Glavaš, predsjednik Uprave Erste Asset Managementa.

Na dan 10. siječnja 2017. godine Erste Asset Management upravljao je s ukupno 5,03 milijardi kuna imovine koje se odnose na uslugu upravljanja privatnim portfeljima, devet otvorenih investicijskih fondova (Erste Money, Erste Euro-Money, Erste Local Short Term Bond, Erste Adriatic Short Term Bond, Erste Adriatic Bond, Erste Adriatic Equity, You Invest Solid, You Invest Balanced, You Invest Active) te dva alternativna investicijska fonda (Erste Exclusive i Erste PB1), stoji u priopćenju iz Erstea.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram