Zatvori
Poslovni Puls
10/01/2017

HTZ objavila detalje adventske promotivne kampanje

Hrvatska turistička zajednica je, od 17. studenog 2016. do 26. prosinca 2016. godine, provodila vrlo uspješnu Advent kampanju na društvenim mrežama Facebook, Twitter i Instagram. Pokazuju to i posljednje analize ove kampanje koja se provodila na hrvatskom tržištu te na stranim tržištima među kojima su Njemačka, Velika Britanija, Italija, Austrija, Francuska, Nizozemska, Belgija i Švicarska. Rezultatima ove kampanje zadovoljan je i direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić koji je naglasio važnost bogate turističke ponude u zimskom dijelu godine zbog kvalitetnog produljenja sezone...

„Ovu smo kampanju proveli i tijekom 2016. godine ohrabreni odličnim rezultatima i izvrsne prihvaćenosti iste kampanje tijekom Adventa 2015. godine. Ovogodišnja kampanja je bila nešto drukčija, s većim budžetom i proširenim brojem tržišta. Vjerujemo kako je ova kampanja pozitivno utjecala na turističke rezultate tijekom mjeseca studenog i posebno tijekom mjeseca prosinca. Ovo je bila druga godina kako radimo adventsku kampanju na društvenim mrežama i smatramo kako je svjesnost za adventske sadržaje u Hrvatskoj znatno ojačala na tržištima na kojima se primarno oglašavamo“, izjavio je Ivičić.

Adventska je kampanja na društvenoj mreži Facebook ostvarila gotovo 40 milijuna impresija uz doseg od 13 milijuna ljudi. Na Instagramu je ostvareno 10 milijuna impresija i doseg od 4 milijuna ljudi, dok je na Twitteru ostvareno gotovo 15 milijuna impresija i doseg od 1,3 milijuna ljudi.

Adventska kampanja je trajala do 26. prosinca 2016. godine kada je započela i prva kampanja Hrvatske turističke zajednice za 2017. godinu, tzv. siječanjska kampanja. Riječ je o kampanji koja se temelji na projektu „Croatia Feeds“ i koja će trajati do 5. veljače na šest tržišta: Velika Britanija, Njemačka, Švedska, Francuska, Švicarska i Nizozemska. Aktivnosti se provode na online kanalima, društvenim mrežama Twitter, Facebook, Instragram i Youtube, a na tržištu Njemačke se provode aktivnosti i na TV kanalima. Prvi rezultati ostvareni do početka siječnja su vrlo dobri, a riječ je 40 milijuna impresija koje su ostvarili banneri te 12 milijuna impresija ostvarenih na Facebook kanalima, odnosno 6 milijuna impresija ostvarenih na YouTube-u.

Podsjećamo, „Croatia Feeds“ je projekt koji sadrži kratke, inovativne i zabavne opise popularnih hrvatskih destinacija i turističkih proizvoda, a glavni cilj je na originalan način inspirirati potencijalne turiste da odaberu upravo hrvatske destinacije. U tu je svrhu kreirana i posebna web stranica koja, osim maštovito osmišljenih naslova, sadrži i brojne atraktivne fotografije. Na stvaranju kampanje i njenog sadržaja sudjelovali su i članovi Google kreativnog tima „The ZOO“, navodi se u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram