Zatvori
Poslovni Puls
28/12/2016

Crikvenički hoteli Jadran bilježe impresivan rast poslovnih prihoda

Jadran d.d. iz Crikvenice, turistička tvrtka koja u vlasništvu na crikveničkoj rivijeri ima 8 hotela, 2 autokampa i turističko naselje, zaključila je rezultate poslovanja za prvih deset mjeseci ove godine sa 75,2 milijuna kuna poslovnih prihoda što je za 19% više od ostvarenih poslovnih prihoda u istom razdoblju prošle godine...

U prihode je uključen i dio izvanrednih prihoda koji iznose 7,8 milijuna kuna, a odnose se na prihode od prodaje manje zgrade koja je bila van upotrebe dugi niz godina, a koji su namjenski utrošeni za dio isplate od 30,5 milijuna kuna naslijeđenih dugovanja prema bivšim i sadašnjim radnicima iz stečaja koje je Jadran d.d. u cijelosti isplatio u 2016. godini, dvije i pol godine prije roka određenog stečajnim planom.

Prihodi od prodaje redovne djelatnosti u prvih deset mjeseci iznose 67,4 milijuna kuna što je za 8% više od ostvarenih prihoda u istom razdoblju prošle godine, a time su ujedno prihodi od redovne djelatnosti u prvih deset mjeseci ove godine veći od prihoda ostvarenih u cijeloj prošloj godini koji su iznosili 64,2 milijuna kuna.

Uz prihode, rasli su i svi ostali pokazatelji, pa je tako u prvih deset mjeseci ostvareno 3% više noćenja od istog razdoblja u prošloj godini, dok je dobit prije oporezivanja za prvih deset mjeseci iznosila preko 11 milijuna kuna što je za 33% više od dobiti ostvarenoj u istom razdoblju prošle godine.

U Jadranu i u prosincu očekuju dobre rezultate obzirom na organizirani doček Nove godine koji će se ove godine održati u čak četiri hotela. Prije dvije godine, godine nakon izlaska iz stečaja, radio je samo hotel Kaštel koji je ostvario skromnih 180 noćenja dok ove godine rade ukupno četiri objekta.

Već tradicionalno doček Nove godine organiziran je u hotelu Kaštel gdje će boraviti grupa domaćih gostiju kojima će se pridružiti i individualni gosti iz Hrvatske i Slovenije pa će njih ukupno 130 zabavljati Duo Samba, a gosti u hotelu u pravilu ostaju četiri dana. Dok su gosti prošlu Novu godinu u hotelu Omorika, nakon dugog niza godina, dočekali u hotelu sa tri zvjezdice, ove godine će to učiniti u hotelu sa četiri zvjezdice koje je Omorika dobila nakon temeljite adaptacije. Grupe iz Italije i Njemačke te individualni gosti iz Slovenije, njih ukupno preko 200, u novogodišnjoj noći uveseljavat će grupa Trio Family. Gosti imaju organiziranu i reprizu dočeka prvog dana nove godine, a u Omorici će gosti boraviti nešto duže nego u Kaštelu, u pravilu šest dana.

Uz hotele koji su za doček Nove godine radili i lani, ove godine svoja vrata otvara još jedan Jadranov objekt kojem je kategorizacija ove godine podignuta za dvije na četiri zvjezdice, ujedno i najveći u grupaciji – hotel Katarina. Austrijske goste tamo će zabavljati Jozefina i Trio Rio. U Katarini, tada Varaždinu, posljednji put je organiziran doček 2008. godine, a ove godine svoja vrata otvorio je već 23. prosinca do kada su trajali započeti radovi, a raditi će do drugog dana Nove 2017. godine kada se zatvara radi nastavka izvođenja druge faze investicije koja bi trebala biti gotova do početka sezone u svibnju.

„Politika intenzivnog investiranja pokazala se je kao ispravna jer tržište odlično reagira na podizanje kategorije što se očituje kroz porast svih pokazatelja poslovanja, ali i činjenice da svake godine objekti rade sve duže, da se ranije otvaraju, a pokazatelj je i otvaranje četiri objekta za doček Nove godine gdje se posebno ističu upravo oni objekti kojima smo ulaganjima podigli kategorizaciju. Vjerujem da već slijedeće godine neće biti potrebno posebno naglašavati kako su Jadranovi hoteli otvoreni za Novu godinu jer bi dio hotela trebao započeti i sa cjelogodišnjim poslovanjem“, izjavio je Dino Manestar, predsjednik Uprave Jadrana d.d.

Obzirom da na hotelu Esplanade traju radovi na rekonstrukciji i uređenju vrijedni preko 35 milijuna kuna, ove godine crikvenička Udruga umirovljenika koja već tradicionalno u tom hotelu organizira doček seli u hotel International, a na dočeku očekuju stotinjak gostiju, navodi se u priopćenju.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram