Zatvori
Poslovni Puls
25/11/2016

Ulaganja u turizam iduće godine mogla bi iznositi oko 800 milijuna eura

U turizmu se godišnje ostvari oko 5 milijardi kuna investicija. Za sljedeću godinu očekuju se ulaganja od 800 milijuna eura i izgradnja 40 novih objekata. I dok je zanimanje ulagača veliko, rečeno je na 19. Kongresu hotelijera Hrvatske, nedostaje radne snage, konobara, kuhara i menadžera...

Turistička sezona 2016. je rekordna, od 2017. ne očekuje se ništa manje. No, za nove investicije i gradnju objekata nedostajat će građevinskih tvrtki i radnika, primjerice, keramičara, mnogi su otišli iz zemlje.

U hotelskom biznisu ne manjka samo konobara i kuhara - nema dovoljno i menadžera s vizijom, kažu lovci na kadrove. Razmjena vrhunskih menadžera u hotelima s pet zvjezdica praksa je, primjerice, u Italiji. Iskustva i znanja iz drugih zemalja poticaj su za ideje, javlja HRT.

Svježeg pristupa u Europi i svijetu ne nedostaje. Na turizam, kažu gosti 19. kongresa hotelijera, trenutačno najviše utječe tehnološka revolucija - rezervacija soba i marketing putem interneta povećavaju broj gostiju, hotelski lanci se šire.

Kao svaka industrija, kažu hotelijeri, i njihov sektor se neprestano mijenja, sad i u budućnosti trebat će im onih s voljom i novim znanjima.

U Hrvatskoj sljedeće godine, ističe resorni ministar Gari Cappelli, kreće se u pripremu i što bržu uspostavu centara kompetencija, odnosno dodatnog školovanja kadrova, navodi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram