Zatvori
Poslovni Puls
23/11/2016

Erste preuzima poslovanje Dinersom u Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji

U Beogradu je potpisan Ugovor o kupoprodaji poslovnih udjela između kompanija SKB Capital S.A. iz Luksemburga i Erste Card Cluba d.o.o. (ECC), sa sjedištem u Zagrebu. Time ECC stječe 100% vlasništva nad kompanijama Diners Club International Belgrade d.o.o. iz Beograda i Diners Club International Mak d.o.o.e.l. iz Skoplja, a posredno i nad kompanijama Diners Club International Montenegro d.o.o. iz Podgorice i DC Travel iz Beograda. Diners Club International, kao davatelj franšize, podržava transakciju i odobrava prijenos licence na ECC, kao i budući razvoj Diners Club brenda i poslovanja na tim tržištima...

U skladu s ugovorom, ECC preuzima ekskluzivno pravo izdavanja i prihvaćanja Diners Club kartica, odnosno odgovornost za daljnji razvoj Diners Club brenda i budućeg poslovanja na području Republike Srbije, Republike Makedonije i Crne Gore. Dovršenje transakcije i konačan prijenos poslovnih udjela očekuje se u prvom tromjesečju 2017. godine, nakon ispunjenja formalnopravnih uvjeta iz samog ugovora, kao i ishođenja odobrenja svih regulatornih tijela.

„Kao najveći izdavatelj u regiji, ECC će na tržište Srbije, Crne Gore i Makedonije donijeti nova platna rješenja iz Diners Club palete proizvoda i time obogatiti ponudu franšiza u ove tri zemlje. Prednosti spajanja franšiza na regionalnoj razini, kao i veliki potencijal za proširenje poslovnih mogućnosti i uspjeha, osjetit će svi sudionici u poslovanju franšize, kao i naši partneri. Besprijekoran servis i usluga na koji su klijenti iz Srbije, Crne Gore i Makedonije navikli tijekom više desetljeća poslovanja Diners Cluba u ovim zemljama, ostat će prioritet i u idućem razdoblju, a klijentima će biti dostupan veći izbor kada su u pitanju proizvodi, usluge i pogodnosti za plaćanje Diners Club karticama“, naglasio je povodom potpisivanja Ugovora o kupoprodaji Obrad Sikimić, koji će sljedećih pet godina obavljati dužnost predsjednika Nadzornog odbora u DCI Belgrade. Obrad Sikimić je preko 25 godina proveo na čelu Diners Cluba na području Srbije, Crne Gore i Makedonije, aktivno radeći na pozicioniranju Diners Club brenda u spomenutim zemljama, odnosno razvoju ponude platnih usluga.

„Ovaj iskorak logičan je nastavak naše poslovne strategije čiji je cilj jačanje regionalne prisutnosti na području jugoistočne Europe. Uvažavajući rezultate dosadašnjeg franšiznog poslovanja na ovim tržištima, vjerujemo da razvijenim poslovnim modelom možemo osigurati vrhunsku kvalitetu usluge prema klijentima te dugoročno ostvariti uspješne poslovne rezultate“ dodala je Marija Radonić, zamjenica predsjednika Uprave ECC-a zadužena za regionalno poslovanje,navodi se u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram