Zatvori
Poslovni Puls
09/11/2016

Započela rekonstrukcija crikveničkog hotela Esplanade vrijedna 35 milijuna kuna

Turistička tvrtka Jadran d.d. iz Crikvenice, koja u vlasništvu na crikveničkoj rivijeri ima 8 hotela, 2 auto-kampa i turističko naselje, započela je s radovima na obnovi hotela Esplanade u Crikvenici...

Investicijom vrijednom preko 35 milijuna kuna, za koju je već osigurana i građevinska dozvola, predviđena je kompletna rekonstrukcija hotela, odnosno starog i novog dijela objekta. Nakon obnove, hotel Esplanade raspolagat će s 38 smještajnih jedinica te dodatnim sadržajima poput wellnessa, vanjskog bazena te konferencijske dvorane, a bit će pozicioniran kao obiteljski odmorišni hotel visoke kategorije 4+ zvjezdica, s visoko individualiziranom uslugom za goste više platežne moći.

„Iznimno nam je drago da ćemo ovom rekonstrukcijom vratiti stari sjaj Jadranovom biseru. Hotel duge tradicije smješten na ekskluzivnoj lokaciji bit će i pokazatelj najviših standarda koje smo mi u Jadranu spremni ponuditi i najzahtjevnijim gostima. Prema našim projekcijama, hotel će raditi minimalno osam mjeseci godišnje, a goste ćemo privlačiti i dodatnim sadržajima poput wellnessa čime ćemo obogatiti i ponudu same destinacije. Strateškim poslovnim planom predviđeno je da hotel Esplanade bude najbolji hotel u grupaciji, a svojom veličinom smještajnih jedinica i opremom zadovoljavat će uvjete i za 5 zvjezdica. Međutim, u ovom trenutku usmjereni smo stabiliziranju tržišta 4 zvjezdice, a nakon daljnjih investicija u podizanje kategorije, a time i podizanje cijele destinacije, razmotrit ćemo i opciju podizanja Esplanade na 5 zvjezdica“, izjavio je Dino Manestar, predsjednik Uprave Jadrana d.d.

Rekonstrukcijom je predviđeno rušenje spojnog dijela između starog i novog dijela objekta, prostora praonice, pomoćnih prostora uz otvorenu terasu, nadstrešnica ispred južnog ulaza i restorana te izgradnja novog spojnog dijela između dva dijela objekta. Uređenje starog dijela hotela oštećenog u požaru predviđeno je u postojećim gabaritima, uz dogradnju požarnog stubišta i dizala. Iznad postojeće kuhinje predviđa se dogradnja prostora wellnessa koji će povezivati prostor recepcije s prostorom vanjskog bazena koji će se izgraditi na postojećoj terasi. Posebna pažnja posvetit će se i unutarnjem uređenju hotela s dizajnom interijera koji će sadržavati i elemente crikveničke povijesti, od rimskog razdoblja do današnjih dana. Uz to, gotovo svaka soba bit će jedinstveno dizajnirana i uređena u skladu s modernim dizajnom u novom dijelu hotela.

Hotel Esplanade smješten je na centralnom dijelu crikveničke promenade, a svojim povijesnim naslijeđem i poslovno-razvojnim potencijalnom predstavlja značajan izazov u podizanju kvalitete poslovanja, ne samo Jadrana d.d., nego i Crikvenice kao destinacije u cjelini. Stari dio hotela izgrađen je 1929. godine, a novi dio dograđen je 1960. godine. Početkom 2011. godine hotel je zahvatio požar nakon kojeg je u funkciju stavljen novi dio hotela sa 64 sobe, dok je stari dio hotela ostao izvan funkcije. Hotel Esplanade do sad je bio kategoriziran kao hotel s tri zvjezdice, no, zbog dotrajalosti objekta, prijetio mu je pad kategorizacije što je i glavni razlog pokretanja investicije godinu dana prije roka predviđenog Strateškim planom poslovanja tvrtke Jadran, navodi se u priopćenju.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram