Zatvori
Poslovni Puls
07/10/2016

Prelog - hrvatsko gospodarsko čudo u Međimurju

Međimurski grad Prelog već je dugi niz godina magnet za strane ulagače. Uz domaće poduzetnike, ondje tvornice imaju Amerikanci, Švicarci, Nijemci, Austrijanci i Singapurci, a gotovo svake godine netko od njih proširuje proizvodnju i gradi nove pogone...

Ove godine tvornicu proširuje američki investitor, a veliku proizvodnu halu gradi i jedan domaći poduzetnik. U tim prostorima otvorit će se stotinjak novih radnih mjesta.

Preloški proizvođač preciznih komponenti za strojeve i reklamnih artikala, s osamdesetak zaposlenih svoj će osamnaesti rođendan proslaviti u novoj proizvodnoj hali u gospodarskoj zoni Sjever.

Žičane jezgre za madrace i namještaj uskoro će se proizvoditi i u novoj tvornici u Prelogu. Ohrabreni rastom prihoda, čelnici tvrtke LPT u kojoj je zaposleno 400 domaćih ljudi, grade dva proizvodna objekta veličine 15 i pol tisuća četvornih metara. U građevinske radove, koje izvodi domaća operativa, te opremanje objekta tvrtka će uložiti oko 150 milijuna kuna.

U osamdesetak tvrtki koje djeluju u trima preloškim gospodarskim zonama zaposleno je više od tri i pol tisuće ljudi.

Širenje proizvodnje i gradnju novog pogona najavio je i austrijski proizvođač modne obuće, a pri kraju su i dogovori o dolasku još jednog velikog stranog investitora, piše HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram