Zatvori
Poslovni Puls
15/09/2016

Oprezno na prometnicama: Stižu samovozeće Lade

AvtoVAZ želi proizvesti automobil s funkcijom bespilotne vožnje, koja bi se mogla koristiti u moskovskim prometnim gužvama, izjavio je izvršni potpredsjednik kompanije za inženjerstvo Harald Gruebel...

"I u Europi i drugdje postoji globalna tendencija aktivnog rada na bespilotnoj vožnji. I mi sada radimo na tome da tu funkciju u budućnosti možemo koristiti na proizvodima Lada", izjavio je izvršni potpredsjednik kompanije za inženjerstvo Harald Gruebel, prenosi Izvestija.

Naveo je da će se razvijati laki sustav naprednog sustava za asistenciju vozaču ADAS (Advanced Driver Assistance System) sa sustavom za zaustavljanje vozila do određene brzine.

Prema riječima potpredsjednika AvtoVAZa, rokovi realizacije projekta još nisu određeni, ali on vjeruje da će potrošači čekati 5-10 godina na to da Lada dobije funkciju ADAS i funkciju bespilotne vožnje, koja je zasad skupa, prenosi RBTH.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram