Zatvori
Poslovni Puls
06/09/2016

Gazprom izgubio 80 posto tržišne vrijednost, ali Putin ne odustaje...

Predsjednik Vladimir Putin izjavio je da Rusija ne planira prodavati Gazprom i da ne gubi vjeru u njega čak iako je tvrtka tijekom posljednjih deset godina izgubila 80% kapitalizacije izraženo u dolarima...

"Gazprom je očito podcijenjen, to je apsolutno očito. Mi ga zasad ne planiramo prodavati, a to je povezano sa specifičnostima ruske ekonomije, socijalne sfere i ruske energetike", izjavio je Putin u intervjuu za agenciju Bloomberg.

Putin je također istaknuo da nije zabrinut zbog kotiranja tvrtke, istaknuvši stabilnost Gazproma kao državnog koncerna i njegovu središnju ulogu u socijalno-ekonomskom životu zemlje.

U Gazpromu je zaposleno preko 400 tisuća ljudi, tvrtka raspolaže najvećim rezervama nafte na svijetu, a u posljednjih deset godina ostvarila je profit od preko trilijun dolara. Međutim, za to vrijeme je tržišna kapitalizacija smanjena za preko 80% u dolarima u kontekstu eksploatacije nafte iz škriljca u SAD-u, stagnacije ekonomija najvećih europskih klijenata i pada cijene nafte, prenosi RBTH.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram