Zatvori
Poslovni Puls
26/08/2016

Evo što majka osnivača Tesle Elona Muska radi u Dubrovniku

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić sa suradnicima primio je jučer Maye Musk, majku poduzetnika i inovatora Elona Muska, osnivača Tesla Motors, ali i kompanija SpaceX i PayPal, a koja trenutno boravi u Dubrovniku, te izvršnog direktora hotelske tvrtke Six Senses Hotels Resorts Spas, začetnika i predvodnika u segmentu održivog i luksuznog ugostiteljstva, Wolfa Hengsta...

U njihovom društvu bio je i Matej Čer, vlasnik slovenske tvrtke Avant Car, zahvaljujući kome je krajem prošle godine na Stradunu predstavljen model S Teslinog električnog automobila.

Gradonačelnik Vlahušić istaknuo je opredijeljenost gradske uprave prema električnoj mobilnosti. Rekao je kako je proces započeo nabavkom flote od 100 električnih mopeda i potpisivanjem ugovora o postavljanju prvih punionica za električne automobile, dok je strateški cilj zaštita kontaktne zone povijesne jezgre redukcijom individualnog prometa uz same zidine i poticanjem korištenja obnovljivih izvora energije u prometu.

Svojim gostima također je predstavio odabrano idejno rješenje novog hotela Belvedere. Wolf Hengst, jedan od svjetski najpoznatijih profesionalaca u hotelskoj industriji, pozdravio je izgled budućeg hotela, posebno način na koji je uklopljen u krajolik i ambijent, izrazivši i zainteresiranost za suradnju na projektu.

Rođeni Kanađanin, baš kao i Maye Musk, Wolf Hengst karijeru je započeo u okviru lanca Hilton International u Londonu i Parizu, a većinu svog radnog vijeka proveo je na čelu grupacije Four Seasons. Upravo s njim kao generalnim direktorom Four Seasons krajem 70-ih godina prošlog stoljeća ulazi na tržište Sjedinjenih Američkih Država otvarajući prvih hotel u Washingtonu. Nakon 30 godina napustio je kompaniju s funkcije potpredsjednika, ali već iduće godine angažiran je od strane Six Senses Hotels Resorts Spas. Six Senses osnovan je 1995. godine, a danas raspolaže s resortima u Kini, Tajlandu, Vijetnamu, Portugalu, Francuskoj, Grčkoj, Španjolskoj, te na Sejšelima, Maldivima i u Omanu. Kao jedinstveni brand kompanija je trenutno u novoj fazi širenja poslovanja, a nudi luksuzni smještaj na najatraktivnijim svjetskim lokacijama i uslugu za koju kažu da se bazira na „emocionalnoj inteligenciji i empatiji“.

Maye Musk bivši je model s međunarodnom karijerom koja je trajala gotovo pet desetljeća te nutricionistica po zanimanju. I sama je velika promotorica električne mobilnosti koju definira Tesla Motors , drugu godinu zaredom gošća je Dubrovnika. Gradonačelnik i gospođa Musk upoznali su se u veljači ove godine za njegovog posjeta SAD-u, kojom prilikom je organiziran i posjet sjedištu SpaceX-a u kalifornijskom Hawthorneu.

Nakon sastanka u Uredu gradonačelnika organiziran je posjet Lokrumu i izložbi Lokrumske legende, kao i Centru za posjetitelje sa željeznim prijestoljem iz serije "Game of Thrones".

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram