Zatvori
Poslovni Puls
25/08/2016

HBOR osigurava 400 milijuna kuna za razvoj turizma

Ministar turizma Anton Kliman danas je uz ministra poduzetništva i obrta Darka Horvata sudjelovao na susretu obrtnika i poduzetnika s područja Istarske županije, održanom u Puli u organizaciji Ministarstva poduzetništva i obrta...

Tom prilikom ministar Kliman zahvalio je poduzetnicima i svim djelatnicima u turizmu koji su krojili ovu sezone naglasivši kako je čovjek ključ uspjeha u najboljoj turističkoj sezoni dosad.

„Ove godine ostvareno je više od 65 milijuna noćenja, a od toga više od 22 milijuna u kolovozu. Drago mi je da sam danas među poduzetnicima jer je poduzetništvo horizontalno vezano uz turizam koji je jedna od najpropulzivnijih gospodarskih grana u Hrvatskoj“, istaknuo je ministar turizma Anton Kliman te predstavio i projekt rekategorizacije privatnog smještaja planiranog za ovu jesen.

Turističko tržište u Hrvatskoj još je puno izazova i moramo stajati iza naše kategorizacije kao država kako bismo tržištu ponudili kvalitetan proizvod kojeg možemo marketinški plasirati i promovirati. HBOR će omogućiti 400 milijuna kuna vrijednost kreditne linije koja će omogućiti podizanje kvalitete hrvatskog turizma na još višu razinu. Riječ je o iznosima do 200 tisuća kuća s maksimalnom kamatnom stopom do 4 posto, rečeno je.

Također, ministar Kliman spomenuo je i kako mu je iznimno drago da se turizam u Istri iz godine u godinu razvija i raste te da će ove godine ostvariti rekordne rezultate kao i čitava Hrvatska. Istaknuo je i da su najave za posezonu odlične, već se sklapaju ugovori za sljedeću godinu s turoperatorima te je naglasio da su vrata Ministarstva turizma uvijek otvorena za pitanja, pomoć i savjete obrtnicima i poduzetnicima u turizmu.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram