Zatvori
Poslovni Puls
12/08/2016

Uskoro poduzetnički krediti uz kamatnu stopu do 1,5 posto?

Ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat susreo se s poduzetnicima Dubrovačko-neretvanske županije u hotelu Adria u četvrtak, 28. srpnja. Susret su organizirali ŽK Dubrovnik i Obrtnička komora Dubrovačko-neretvanske županije...

Ministar Horvat predstavio je mjere i programe poticanja poduzetništva, a kao najvažniju poticajnu mjeru najavio je realizacije kredita za poduzetnike po kamatnoj stopi od 0,5% do 1,5% te visinu nepovratne potpore do 85% ukupnih sredstava.

Također, prisutne je upoznao s otvaranjem podružnica HBOR-a u Dubrovniku i Zadru, a u svim regionalnim razvojnim agencijama u Hrvatskoj HAMAG-BICRO imat će svog zaposlenika.

Pomoćnica ministra Ana Mandac predstavila je Javni poziv E-impuls koji je objavljen na stranicama Ministarstva poduzetništva i obrta. Poziv će biti otvoren od 1. kolovoza do 30. rujna. Minimalna potpora po pojedinom projektu iznosi 30.000 kuna, a ukupna potpora ne može prijeći prag od 300.000 kuna. Potpore se odnose na mikro i male tvrtke u sektoru proizvodnje i proizvodnih usluga. Maksimalan intenzitet potpore koja se može dodijeliti iznosi za malu tvrtku 65%, a za mikro tvrtku 85%. Sredstva su osigurana iz Europskog fonda za regionalni razvoj za razdoblje 2014.-2020.

Poduzetnici su skrenuli pozornost na probleme koje imaju u korištenju sredstava, poput visokog indeksa razvijenosti (Lastovo, Dubrovačko Primorje, Pelješac) te usluga koje se ne tretiraju kao izvoz, iako je riječ o inozemnim korisnicima pa im se tako smanjuje mogućnost realizacije potpora.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram